Informatie over Hongarije

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Hongarije

Een prachtige vakantie in Hongarije. Een van de Europese landen met de meest afwisselende natuur en cultuur is Hongarije. Hier vindt u prachtige steden met oude kerken, moskeeën en kathedralen, maar ook een schitterend en gevarieerd landschap dat bestaat uit steppes, laagvlakten, moerasgebieden, bossen, heuvels, bergen en rivieren. Steden als Boedapest en Pécs staan bekend om hun vele musea waarin de kunst en cultuur van Hongarije worden belicht. Uw vakantie in Hongarije begint al na een vliegreis van twee uur, die u ook als last minute kunt reserveren.

In het midden van Europa

Hongarije ligt in Centraal-Europa en deelt zijn grenzen met onder andere Oostenrijk, Kroatië en Roemenië. Een vakantie in Hongarije begint voor velen in de hoofdstad Boedapest, dat in het noorden van het land ligt en 1,7 miljoen inwoners telt. Er zijn vele musea, theaters en historische gebouwen. Andere belangrijke grote steden zijn Eger, dat iets meer naar het oosten ligt en bekend is om zijn wijnen en oude bezienswaardigheden en Pécs in het zuidwesten met zijn talloze musea en eeuwenoude architectuur.

Verschillende stranden bij meren en rivieren

Ondanks het ontbreken van een kust beschikt Hongarije over diverse stranden bij meren en rivieren. Zo bevinden zich langs de rivier de Donau op veel plaatsen stranden, waaronder het Palatinusstrand in Boedapest. Aan het grote Balatonmeer in West-Hongarije ligt bij de plaats Siófok een zandstrand, compleet met bars, clubs en terrassen. Hier krijgt u tijdens uw vakantie in Hongarije een echt strandgevoel en zult u op en top genieten.

Warme zomers en koude winters

Hongarije heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters met veel sneeuw. Voor een vakantie is Hongarije het beste in de maanden mei tot en met augustus te bezoeken. Houdt u er wel rekening mee dat in juni de meeste neerslag valt. Hongarije kent grote temperatuurverschillen binnen het land zelf. Zo is de gemiddelde zomertemperatuur in het noordwesten 20 graden Celsius, terwijl deze in het zuidoosten 32 graden bedraagt.

Een land met veel monumenten

De geschiedenis is in Hongarije overal aanwezig. Het land beschikt over diverse monumenten die op de Werelderfgoedlijst staan, zoals de burchten in Boedapest, het oude dorpscentrum van Hollóko in het noorden van het land en het nationaal park Hortobágy, dat deel uitmaakt van de poesta, het Hongaarse steppelandschap. Hongarije heeft ook een aantal prachtige meren, waaronder Neusiedlermeer en het Balatonmeer. Dit laatstgenoemde meer is het grootste meer van Midden-Europa.

Heel veel te doen en te beleven

De diverse rivieren en meren maken Hongarije tot een geliefd vis- en watersportland. U kunt er prima een of meerdere hengels uitgooien. Verder zijn er vele wandel- en fietsroutes en fantastische golfbanen, onder meer in Boedapest en Alcsútdoboz-Máriavölgy. Het is dus heel goed mogelijk om lekker actief vakantie in Hongarije te vieren. Boedapest heeft als grootste stad van het land uiteraard een groot aantal clubs, discotheken, bars en restaurants, maar ook plaatsen als Pécs en Siófok beschikken over een bruisend nachtleven. Kortom, er is meer dan genoeg te doen tijdens een vakantie in Hongarije!

{{mapsController.name}} op de kaart