Informatie over Indonesie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Indonesie

Vakantie Indonesië: wat is uw favoriete eiland? Eigenlijk is Indonesië veel te groot om in een stuk tekst weer te geven. Het land telt het grootst aantal eilanden over de hele wereld: maar liefst 18.000. Ongetwijfeld zit daar een eiland tussen voor uw perfecte vakantie in Indonesië. Het land is zeer divers en daardoor in trek bij liefhebbers van cultuur. Zij kunnen eindeloos genieten van Hindoeïstische tempels, tribale festivals, fascinerende muziek en Islamitische bouwkunst. De vele eilanden zijn dankzij hun aangename klimaat en prachtige tropische stranden ook uitstekend geschikt voor een strandvakantie in Indonesië.

Omringd door oceanen

Het eilandrijk ligt in Zuidoost-Azië en wordt omringd door zowel de Indische Oceaan als de Stille Oceaan. De enorme archipel – ruim 5000 km van oost naar west en 1760 km van noord naar zuid – ligt ten zuiden van Maleisië. Verder naar het zuidoosten ligt Australië. De bekendste eilanden van Indonesië zijn Bali, Java, Sumatra en Borneo. Bali en Lombok zijn vooral bekend als ideale bestemming voor een strandvakantie, terwijl liefhebbers van het oerwoud naar Borneo gaan en culturele reizigers Java zeker niet willen missen. Alle grote eilanden hebben hun eigen vliegveld.

Prachtig witte stranden

Veel eilanden betekent ook veel strand. Een vakantie in Indonesië staat garant voor witte stranden, een prachtige zee en wuivende palmbomen. De bekendste palmenstranden van Bali zijn Kuta, Sanur en Nusa Dua. Als u het niet erg vindt om het strand met veel andere toeristen te delen, is Kuta het strand voor u. Nusa Dua is een prachtig – en rustiger – strand met zicht op twee eilandjes. Kiest u voor meer rust, ga dan naar de kust van Sumatra, bijvoorbeeld naar Padang of Aceh.

Het weer in Indonesië

Wat de temperatuur betreft, zou men het hele jaar door op vakantie naar Indonesië kunnen gaan: het is er doorgaans 25 tot 27 graden. Het land heeft echter een tropisch regenklimaat. Het typische regenseizoen is van november tot en met april. Vanaf mei tot en met oktober valt er af en toe een bui. Indonesië is behoorlijk bergachtig; in de hoger gelegen binnenlanden moet u rekening houden met een ander type weer.

Culturele vakantie in Indonesië

Hoewel Indonesië een overwegend Islamitisch land is, is de culturele rijkdom zeer divers. Dit is alleen al terug te vinden in de architectuur: van prachtige Hindoetempels op Bali en Java tot koloniale bouwwerken van Portugezen en Nederlanders. De 17e-eeuwse Hindoetempel Pura Ulun Danu Bratan op Bali, het verblijf van de Sultan – Tuman Sari – in Yogyakarta op Java en het oude en goedbewaarde houten Saham langhuis in Pontianak (Borneo) zijn maar enkele van de hoogtepunten. Tijdens uw vakantie in Indonesië kunt u in musea en tijdens festivals kennis maken met batik, houtsnijkunst, wajang – het bekende Indonesische poppenspel – en traditionele muziek en dans.

Met name veel watersport

Het zal u niet verbazen dat in een land met zoveel eilanden watersport een belangrijke plek inneemt. Als u tijdens uw vakantie in Indonesië graag de kleurrijke wereld onder water bekijkt, kunt u onder andere terecht bij duikfaciliteiten op Bali en Lombok. Het oerwoud leent zich goed om al wandelend en/of varend het gebied te verkennen. Borneo is hiervoor het meest populaire eiland.

{{mapsController.name}} op de kaart