ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau

Corona maatregelen

De wereld wordt al maandenlang in de greep gehouden door het coronavirus. Dit leidt tot een reeks reisadviezen en maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Toch is het nog steeds mogelijk om te genieten van een welverdiende vakantie. Maar welke landen zijn open voor toeristen? En welke maatregelen en regels gelden er momenteel? We hopen met deze informatie je verder op weg te helpen en jouw vragen over vakantie tijdens corona te beantwoorden.Wij proberen de informatie op deze pagina zo actueel mogelijk te houden, maar het is altijd goed om het actuele reisadvies via wijsopreis te checken.


Momenteel zijn er 4 kleurcodes. Groen, geel, oranje en rood. Bij groen kun je reizen, bij geel ook, maar moet je wel blijven opletten, bij oranje is het advies enkel noodzakelijke reizen en rood betekent niet reizen. Lees je altijd goed in wat de maatregelen en protocollen zijn ter plaatse. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een bestemming door Nederland geel wordt gemarkeerd, maar dat er ter plaatse nog wel een quarantaineverplichting is.

Gelukkig zijn er momenteel best een aantal vakantiegebieden met een positief reisadvies. En naar verwachting worden dit er alleen maar meer. Wij proberen dit zo actueel mogelijk te houden.


De gebieden met kleurcode geel

 

               

 

               

   

   

Let op! Indien je niet vertrekt vanuit Nederland kunnen er andere regels gelden.