ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau

Corona maatregelen Spanje

De kleurcode van Spanje is gedeeltelijk geel (de Canarische Eilanden en de Balearen) en oranje (het vasteland). Na een verblijf op de Canarische eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, La Palma en el Hierro) of de Balearen (onder andere Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) hoef je bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er geldt voor terugkeer uit deze gebieden ook geen testverplichting. Na een verblijf in de rest van Spanje ga je bij terugkeer in Nederland wel 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van de quarantaine kun je je bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. 

Wij proberen de informatie op deze pagina zo actueel mogelijk te houden, maar het is altijd goed om het actuele reisadvies via wijsopreis te checken.


Wat heb je nodig?

  • Spanje stelt het laten zien van een negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit Nederland (vanaf 6 jaar) die per vliegtuig of boot inreizen. De negatieve PCR-test moet zijn afgenomen binnen 72 uur voor aankomst. Op het mee te nemen certificaat van de negatieve PCR-test moeten in ieder geval staan: naam, nummer reisdocument, contactgegevens testinstituut, type test, tijdstip en datum test en negatief resultaat.
  • Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn.
  • Behalve de negatieve PCR-test is het voor lucht- en bootreizigers nu ook mogelijk het resultaat van een TMA- of vergelijkbare test mee te nemen. TMA is ‘Transcription Mediated Amplification’ (ook bekend als Grifols).
  • Reizigers die met het vliegtuig of de boot komen, moeten bij binnenkomst ook (de QR-code van) een ingevuld “Health Control Form” kunnen laten zien. Dit is in te vullen via een speciale website van de Spaanse regering of met de App SpTH (SpainTravelHealth).
  • Deze inreisbeperkingen gelden niet voor reizigers die met de auto of de trein reizen.

Lokale maatregelen 

  • In Spanje zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) terug te dringen.
  • Net als in Nederland geldt de regel om 1,5 meter afstand te houden. Het dragen van mondkapjes in de publieke ruimte (binnen en buiten) is verplicht in Spanje, dus ook in de openlucht. Er zijn uitzonderingen voor het dragen van een mondkapje. Deze gelden voor mensen met een medische indicatie of ademhalingsproblemen, handicap of gedragsproblemen. De uitzondering geldt ook tijdens sporten in de buitenlucht, of bij activiteiten die niet samengaan met het dragen van een mondkapje (zoals bijvoorbeeld in een restaurant).
  •        Ben je nog op zoek naar een mooie vakantie naar Spanje? Wacht dan niet langer en boek!