checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau

Reisinformatie

 

Verzorging


Vijf verschillende soorten verzorging worden erkend in ons aanbod:

 • LG-logies: enkel overnachting.
 • LO-logies met ontbijt: overnachting en ontbijt.
 • HP-halfpension: overnachting, ontbijt en diner.
 • Volpension: overnachting, ontbijt, lunch en diner.
 • All Inclusive: overnachting, ontbijt, lunch, diner, locale (alcoholische) dranken en veelal ook eten tussendoor in de vorm van snacks.
 • Ultra All Inclusive: overnachting ontbijt, lunch, diner (vaak ook à la carte), lokale en vaak ook import (alcoholische) dranken en snacks zoals ijsjes en sapjes. Tevens kun je vaak gebruik maken van alle faciliteiten. Het aanbod verschilt per accommodatie en touroperator.

De verzorging is beschikbaar volgens een vooropgesteld schema. Dit schema is te vinden bij de informatie van de betreffende accommodatie. In het voor- en naseizoen is het mogelijk dat door een lage bezetting buffet maaltijden volgens een ander schema of in de vorm van een menu worden aangeboden. Hier heeft Tjingovechter geen invloed op.

 

Faciliteiten


De faciliteiten worden per accommodatie aangekaart in de beschrijving van het betreffende hotel. Voor sommige faciliteiten zoals sauna’s, hamams en watersport kan een vergoeding worden gevraagd. Overigens geldt hier weer dat er een kans bestaat dat bepaalde faciliteiten bij een lage bezetting in het voor- of naseizoen gesloten zijn.

 

Huisdieren


Veelal is het meenemen van huisdieren in accommodaties niet toegestaan. Ook in een transferbus is het meenemen van huisdieren veelal niet toegestaan. Indien je jouw huisdier wenst mee te nemen, verzoeken wij je om eerst even telefonisch contact met ons op te nemen.

 

Transfer


In principe zijn bij alle pakketreizen transfers inbegrepen (tenzij anders vermeld op de boekingspagina). De transfer vervoert je bij aankomst vanaf de luchthaven naar jouw accommodatie en aan het einde van jouw vakantie vanaf de accommodatie naar de luchthaven. Bij stedenreizen is de transfer nooit inclusief.

 

Autohuur

Je kunt bij Tjingo op vrijwel elke bestemming een auto huren. Dit kun je aangeven tijdens jouw boeking. De kosten van de autohuur worden dan verwerkt in de totale reissom. Eventuele extra kosten ter plaatse kunnen voortkomen uit de huurt van een babysitje, benzine en een verzekering. Overigens dient alvorens het huren van de auto er ter plaatse een borg betaald te worden. Deze borg dient veelal met een creditcard te worden voldaan.

 

Verzekeringen


Tjingo biedt je de mogelijkheid tot het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering. Veelal worden deze twee ineen gesloten, aangezien beide risico’s in een vakantie van belang zijn.

Een annuleringsverzekering dekt eventuele kosten die je hebt door het annulering van een reis met een (voor de verzekering) geldige reden. Over het algemeen zijn dit onvoorziene gebeurtenissen, zoals:

 • ernstige ziekte of overlijden van de reiziger en/of familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten
 • onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband

Uitkering voor ongenoten reisdagen wordt verleend wegens o.a.:

 • onvoorziene ziekenhuisopname van minimaal 1 nacht tijdens de reisperiode
 • afbreking van de reis door een onzekere gebeurtenis
 • onvoorziene vertraging langer dan 8 uur van bus of vliegtuig bij vertrek vanuit Nederland.
 

Een reisverzekering biedt zekerheid tegen eventuele risico’s tijdens jouw reis. Bijvoorbeeld schade aan jouw bagage, terugkeer wegens het overlijden van een familielid maar ook buitengewone kosten zijn gedekt. Stuk voor stuk belangrijke zaken waar je in feite liever geen risico in loopt. Sluit daarom de reis- en annuleringsverzekering af tijdens jouw boeking bij Lavida Travel.

De reis- en annuleringsverzekering wordt zowel in aflopende als in doorlopende vorm aangeboden. Ga je vaker dan 2 keer per jaar op reis? Dan is over het algemeen een doorlopende verzekering voor jou voordeliger. Met deze verzekering ben je het hele jaar door verzekerd en hoef je voortaan nergens meer aan te denken voordat je op reis gaat. Bovendien is de premie van de annuleringsverzekering bij de doorlopende variant niet afhankelijk van jouw reissom!

 

Vaccinaties

Om zorgeloos van jouw vakantie te genieten, raden wij je sterk aan om meer informatie in te winnen over eventuele benodigde vaccinaties. Informatie kun je inwinnen via www.lcr.nl of door middel van het maken van een afspraak bij jouw huisarts of de GGD. Je kunt bij de GGD terecht voor zowel een consult, vaccinaties en malariaprofylaxe. Kijk voor meer informatie op www.ggdreizen.nl. Let op: indien je naar verre bestemmingen reist, wordt er aangeraden vaccinaties 6-8 weken voor vertrek te doen. Mocht dit niet meer mogelijk zijn, dan is het zeker nog zinvol om een afspraak te maken en informatie in te winnen.

 

Grensformaliteiten


Voor sommige landen is een visum verplicht. Wij zullen je hierover na jowu boeking zo goed mogelijk informeren. Tevens kun je per land informatie vinden over grensformaliteiten via www.cibt.nl.


Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige grens/reisdocumenten. Tjingo kan hier in geen enkel geval voor aansprakelijk gehouden worden.

 

Verloren voorwerpen


Indien je in de accommodatie onvoorzien zaken hebt achtergelaten dien je binnen een week telefonisch contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan contact opnemen met de betreffende accommodatie en kijken in hoeverre we jouw verloren voorwerpen kunnen traceren en terug kunnen laten zenden. Tjingo kan echter niet aansprakelijk worden gehouden voor niet meer te traceren verloren voorwerpen. Indien je een reisverzekering via Tjingo hebt afgesloten is het verstandig om deze verloren voorwerpen ook aan Mondial Assistance door te geven. Hier ontvang je veelal een vergoeding voor.

 

Wijzigingen of annuleringen


Indien je jouw gegevens van de boeking wilt wijzigen kun je hiervoor telefonisch contact met ons opnemen. Je kunt o.a. persoonsgegevens wijzigen, een wijziging aanbrengen in de boeking en arrangementen, autohuur en verzekeringen bijboeken. Het verschilt per touroperator en per wijziging of hier kosten aan verbonden zijn. De wijzigingen kunnen worden doorgegeven via e-mail of telefonisch via 036-8200226. Wijzigingen binnen een week voor vertrek kunnen slechts telefonisch worden doorgegeven. Voor iedere wijziging wordt vanuit Tjingo €35 wijzigingskosten in rekening gebracht. Dit staat los van de kosten welke de reisorganisaties doorberekenen.

 

Let op: de hoofdboeker is de enige die wijzigingen in een boeking kan doorvoeren.

Wil je jouw reis annuleren? Dan dien je telefonisch of per mail contact op te nemen met een van onze medewerkers. Wij hebben voor de annulering altijd een schriftelijke bevestiging nodig (per mail is hierbij ook voldoende).

Per e-mail:

annuleringen@tjingo.nl, met als onderwerp ‘annulering’ gevolgd met het boekingsnummer.

Per post:

Tjingo

afdeling Annuleringen

Dorpsweg 98 A

3083LE Rotterdam

Annuleer je de reis binnen 3 weken voor vertrek? Vergeet dan niet dit telefonisch aan Tjingo door te geven!

De annuleringskosten worden berekend volgens de ANVR-voorwaarden. Indien een overeenkomst wordt geannuleerd is de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling
 • Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volle reissom. nemen als deze is ingediend door de hoofdboeker door middel van het invullen van het annuleringsformulier op onze website.

Let op: er kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.
Informeer bij ons naar de kosten.
Voor de specifieke voorwaarden met betrekking tot het annuleren van jouw reis ga je naar deze link.

 

Klachten


Indien je ontevreden bent of een klacht heeft over de accommodatie, dan dien je dit direct te melden aan de receptie van de betreffende accommodatie en aan de reisleiding ter plaatse. Mocht je het gevoel hebben dat je niet naar tevredenheid bent geholpen, dan kun je direct telefonisch contact opnemen met Tjingo of de betreffende organisatie die jouw reis uitvoert.

 

Tjingo hanteert deze handelswijze vanwege het feit dat op het moment dat je vakantie voorbij is, wij jouw problemen op bestemming niet meer kunnen oplossen. Indien je jouw klacht kenbaar maakt op bestemming, kan deze veelal verholpen worden. Klachten die niet kenbaar gemaakt worden op locatie en waarvoor geen klachtenformulier is ingevuld, worden in Nederland dan ook niet in behandeling genomen.

Wanneer je jouw klacht ter plaatse kenbaar hebt gemaakt en deze niet naar jouw wens is opgelost, heb je de mogelijkheid om tot één maand na afloop van jouw reis op schriftelijke wijze, met motivatie, jouw klacht in te dienen. Een klachtenformulier zonder motivatie is onvoldoende.

Het klachtenformulier kun je mailen naar info@tjingo.nl of per post versturen naar:

Tjingo

Afdeling Klachten

Dorpsweg 98 A

3083LE Rotterdam

Op het moment dat je een klacht hebt over de totstandkoming van de boeking, dan kun je deze, uiterlijk binnen één maand na kennisname van het proces met betrekking tot de klacht, bij ons dienen. Dit kun je op schriftelijke wijze doen, naar het bovenstaande adres. Meer informatie kun je vinden in de ANVR Reisvoorwaarden.

 

Veelgestelde vragen

Klik hier voor de veelgestelde vragen.