Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau

Soms kan een reis niet voor je doorgaan tenzij deze voldoet aan een bepaalde voorwaarde. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanpassingen aan de kamer in verband met medische klanten of een dieet. Denk hierbij aan geen dons op de kamer of een kamer op de begane grond. Wij vragen dit dan voor je aan als medische essentie. Essenties zijn alleen op medische basis aan te vragen. 

Komt de essentie akkoord? Dan bent u van deze voorkeur gegarandeerd. Hiervoor worden dan €35,- essentiekosten berekend. Komt de essentie niet akkoord dan vervallen de essentiekosten en mag u de reis kosteloos annuleren.

Je kan een voorkeur ook als kosteloze preferentie doorgeven. De leverancier probeert dan rekening te houden met je voorkeur, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Je  reis wordt dan ook ingeboekt en je bent de reissom verschuldigd ook als niet aan deze voorkeur wordt voldaan.

Bij preferenties moet je denken aan voorkeuren die geen vereiste zijn. Bijvoorbeeld een kamer zo hoog mogelijk omdat je graag een mooier uitzicht wenst, of een kamer die rustig is gelegen.

Tip: vraag per e-mail bevestiging van de acceptatie van je essentie. Volgens de ANVR Voorwaarden die van toepassing zijn op je boeking binden essenties pas, zodra deze door de touroperator zijn bevestigd (artikel 2 lid 8).

Categorie: