Informatie over Israel

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Israel

Vakantie in Israël: geen standaard vakantieland. Israël is geen doorsnee vakantiebestemming vanwege de ligging in het Midden-Oosten en de al decennia durende strijd met de Palestijnen over grondgebieden langs de Jordaanoever en in de Gaza-strook. Het land heeft toeristen echter heel veel te bieden. Liefhebbers van cultuur of van actieve strandvakanties kunnen tijdens hun vakantie in Israël hun hart ophalen. Jeruzalem, de Dode Zee, het Meer van Galilea, de Israëlische Middellandse Zeekust en de badplaats Eilat zijn favoriete bestemmingen. U kunt ook een specifieke rondreis maken, waarbij u plaatsen bezoekt die centraal staan in de bijbel.

Raadpleeg het reisadvies

Als u naar Israël op vakantie gaat, raden we aan om vooraf het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. In het algemeen geldt dat alle reizen worden ontraden naar het gebied binnen 40 kilometer van de grens met Gaza. U wordt verzocht geen foto’s van locaties en objecten te maken die strategisch belangrijk kunnen zijn, óók als er geen waarschuwingsbord bij staat.

Een afwisselend landschap

Israël ligt aan de oostzijde van de Middellandse zee en grenst aan onder meer Libanon en Jordanië. Het landschap is zeer afwisselend met woestijn, bosrijke berggebieden en zandstranden langs de Rode Zee. De hoofdstad Jeruzalem ligt vrij centraal in het midden van het land. Andere grote steden zijn de havenplaatsen Haifa en Tel Aviv.

Sfeervolle badplaatsen

De Israëlische kust langs de Middellandse Zee biedt de meeste stranden. Hier liggen grote steden als Tel Aviv en Haifa, maar ook sfeervolle badplaatsen als Netanya met maar liefst 11 kilometer aan zandstrand. De Dode Zee is een bijzondere plek. Dankzij het hoge gehalte aan zout en andere mineralen blijft u drijven op het water. De stranden van grof zand en kiezel zijn niet geschikt voor een doorsnee strandvakantie, zeker niet met kinderen. Het is wel een heerlijke plek als u wilt kuren en opteert voor een lekker modderbad. Eilat is de belangrijkste badplaats aan de Rode zee. Het is een populaire duik- en strandbestemming. Als u in de wintermaanden op vakantie naar Israël wilt, is het hier aangenaam toeven. De kuststrook bij Eilat is slechts 10 kilometer breed; daarna gaat u de grens over naar Jordanië.

Mediterraan klimaat

Dankzij zijn ligging aan de Middellandse zee heeft Israël een overwegend mediterraan klimaat met droge, warme zomers en zachte, maar wel natte winters. In het zuiden – bij Eilat aan de Golf van Akaba – valt ook in de winter bijna geen regen. U kunt daardoor in principe het hele jaar door op vakantie naar Israël.

Fascinerende cultuur

Als u graag op een culturele vakantie naar Israël gaat, staat Jeruzalem – met de Klaagmuur en de Olijfberg - onherroepelijk op uw lijstje. De geboortekerk in Bethlehem, de Dode Zee, Tiberias (aan het Meer van Galilea), de havenstad Haifa en het Kruisvaarderskasteel bij Akko zijn andere culturele hoogtepunten die u zeker gezien moet hebben.

Levendige plaatsen en prachtige duikmogelijkheden

De meeste uitgaansgelegenheden vindt u in badplaatsen als Eilat, in het levendige Haifa en in Tel-Aviv. Eilat is de plek om te gaan duiken tijdens uw vakantie in Israël, vanwege de fraaie koraalriffen in de Golf van Akaba. U vindt hier meerdere duikscholen.

{{mapsController.name}} op de kaart