Informatie over Italie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Italie

Heerlijk op vakantie naar Italië.

Italië, iedereen kent het land wel. Het land van de temperamentvolle mensen, heerlijk eten en meestal fantastisch weer. Een prachtig land om te genieten van een heerlijke vakantie. Italië staat voor cultuur snuiven, genieten van een prachtige natuur of lekker vakantie vieren aan het water. Italië is veelzijdig en er is altijd wel iets te doen voor iedere vakantieganger.

Vier soorten landschappen

Italië is een mooi vakantieland dat grenst aan verschillende zeeën en verschillende landen. Het land is zeven keer zo groot als Nederland en grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Aan de westkant ligt de Ligurische Zee, tussen Italië en Sardinië de Tyrreense zee, aan het zuiden ligt de Ionische zeen en aan de oostkant spoelt de Adriatische zee aan op het strand. De hoofdstad van Italië is Rome. Een prachtige cultuurstad met een enorme geschiedenis. Italië heeft vier soorten landschappen. Het Alpengebied, de Po-vlakte, het Apenijns schiereiland en de eilanden. Het Alpengebied spreidt zich uit over heel Noord-Italië en is een prachtig ruig berggebied. Het Po-gebied is oorspronkelijk vernoemd naar rivier de Po. Het plaatsje Venetië ligt in dit gebied. De zogenoemde ‘Laars’ van Italië is het Apenijns Schiereiland. In het midden van de laars ligt een groot stuk gebergte. Aan de zijkant is het land weer vlak waar de mooiste zandstranden verrijzen. Tot slot heeft Italië nog een paar prachtige eilanden. Sardinië en Sicilië zijn de grootste eilanden. Ook Elba en de vulkanische Liparische eilanden zijn prachtige plekken om te bezoeken tijdens uw vakantie in Italië.

Stranden voor jongeren en gezinnen

Wanneer u graag naar het strand gaat tijdens uw vakantie dan is Italië daar het aangewezen vakantieland voor. Italië heeft een aantal adembenemende stranden. Er is een ruime keuze voor elke vakantieganger. Stranden voor het watersporten, voor jonge gezinnen of een bruisend nachtleven. Ook kinderen kunnen genieten van hun vakantie aan de stranden van Pesaro, Lignano en Cattolica. Dit zijn de perfecte stranden voor jonge gezinnen. Mooie zandstranden waar uw kind heerlijk in kan spelen en de golven zijn niet te groot. Echte watersportstranden zijn de stranden in het gebied Toscane en Sardinië. Heeft u zin om elke avond lekker op stap te gaan dan zijn de stranden in Rimini de perfecte plek om heen te gaan. Dit zijn tevens de stranden waar veel jongeren hun vakantie vieren. In Italië is er niet alleen een prachtige kust, maar heeft ook prachtige helderblauwe meren. In het Alpengebied vindt u Lago di Maggiore, Lago di Garda, Lago di Iseo en Lago di Como.

Al in de lente lekker warm

Italië heeft in ieder seizoen wel iets te bieden voor de vakantieganger. In de lentemaanden lopen de temperaturen al op tot aangename waardes. De natuur komt mooi in bloei. Voor een echte zonvakantie is het nog te vroeg, de zee en het zwembadwater is nog erg koud. In de zomer, zo rond de maanden juni, juli en augustus wordt het in Italië zeer warm. Vooral in het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 40 graden. Vanwege het veelzijdige natuurgebied verschillen de temperaturen gedurende de zomermaanden. In de bergen blijft het altijd een stuk frisser dan aan de kust. In de winter zijn er prachtige gebieden waar u kunt genieten van een wintersportvakantie. In de Dolomieten en de Alpen valt er voldoende sneeuw in de wintermaanden zodat u daar lekker kunt skiën. De neerslag valt vooral in de wintermaanden in de vorm van sneeuw.

Dompel u onder in de Italiaanse cultuur

Italië heeft een prachtig scala aan cultuur. De bekendste steden zijn Rome, Napels, Pisa, Venetië en Milaan. Alleen deze steden zijn al een bezienswaardigheid om naartoe te gaan. Gebieden als Toscane, de meren, en de vulkaangebieden zijn zeer toeristisch. Adembenemende plaatjes geven het echte vakantiegevoel. Ook de vroegere Romeinse cultuur heeft invloed op het leven van alledag. In Rome kunt u een week lang allerlei musea en prachtige gebouwen bezoeken om u onder te dompelen in de Romeinse cultuur tijdens uw vakantie in Italië.

U kunt overal sporten en uitgaan

De sporten van Italië zijn wielrennen en natuurlijk voetballen. In het noorden van Italië kunnen de echte sportliefhebbers zich uitleven. De ruige bergen maken uw vakantie naar Italië avontuurlijk. Voor het uitgaan kunt u overal terecht. De steden hebben een scala aan discotheken maar ook aan de kust vindt u leuke uitgaansgebieden.

{{mapsController.name}} op de kaart