Informatie over Jordanie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Jordanie

Fascinerende vakantie in Jordanië. Jordanië is een fascinerend land en een favoriete reisbestemming. Tijdens uw vakantie in Jordanië kunt u woestijnkastelen bezoeken, dobberen in de Dode Zee, struinen door de straatjes van Amman, u wanen in de tijd van Moses en wandelen door Petra, de wonderbaarlijke en kleurrijke rotsstad. Ondanks het tumult in de buurlanden, kunt u rustig en veilig op vakantie naar Jordanië. Het land is in de eerste plaats een bestemming voor liefhebbers van cultuur en natuur. Wilt u uw vakantie in Jordanië combineren met zee en zand, dan zijn de stranden aan de Dode en de Rode Zee daar prima geschikt voor.

Voornamelijk woestijnen

Jordanië ligt in het Midden-Oosten. De rivier de Jordaan vormt de westelijke grens met Israël. Andere buurlanden zijn Syrië, Irak en Saudi-Arabië. Jordanië bestaat grotendeels uit woestijn; de meeste landbouw wordt bedreven in de vruchtbare regio aan de Jordaanoever. Het uitgestrekte woestijnland met zijn fascinerende wadi's (valleien) draagt absoluut bij aan het avontuurlijke karakter van deze reisbestemming. De hoofdstad Amman is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van plaatsen als Jerash en Madaba. Het internationale vliegveld Queen Alia ligt op 40 kilometer van Amman. Akaba heeft ook zijn eigen vliegveld en leent zich goed voor een strand- of duikvakantie in combinatie met bezoeken aan Petra en de wadi's.

Schitterende stranden

Jordanië heeft een paar bijzondere stranden. Een bezoek aan de Dode Zee is absoluut uniek. Het zoutgehalte van het water is zo hoog dat u niet kopje onder zult gaan. Langs het strand kunt u een heerlijk modderbad nemen. In het zuidelijke puntje van Jordanië komt u bij de Golf van Akaba. Hier vindt u stranden met douches en kleedcabines.

Het weer in Jordanië

U kunt het beste op vakantie naar Jordanië in het voor- of het najaar. In deze jaargetijden zijn de temperaturen aangenaam. In de maanden juli en augustus kan het goed heet zijn, terwijl het in december erg koud en nat kan zijn. Houdt u rekening met grote verschillen in klimaat: in het oosten heerst een echt woestijnklimaat; in het mediterrane zuiden (rond Akaba aan de Rode Zeekust) is het vaak aangenamer dan in het veel nattere Amman.

Culturele vakantie in Jordanië

Jordanië staat garant voor cultuur. Petra behoort tot de belangrijke zeven nieuwe wereldwonderen. De door de Nabateeërs gebouwde stad in de rotsen is goed bewaard gebleven. Vlakbij Klein Petra ligt de archeologische opgraving van Al-Beidha met de oudste resten van huizen ter wereld (9.000 jaar oud). In Jerash ligt een van de best bewaard gebleven Grieks-Romeinse steden met een indrukwekkend ovaal plein. Jordanië is tevens bakermat van de Christelijke beschaving: een bezoek aan de Mozeskerk op de berg Nebo of aan de fundamenten van het paleis van Koning Herodus – die Johannes de Doper onthoofdde – maken uw vakantie in Jordanië bijzonder.

Uitgaan en sporten in Jordanië

Jordanië is een Islamitisch land. Zoekt u tijdens uw vakantie in Jordanië uitgaansgelegenheden waar tevens alcohol geschonken wordt, dan vindt u deze met name in de toeristische centra en als onderdeel van resorts. De koraalriffen in de Rode Zee zijn favoriet bij duikers. De badplaats Akaba is hiervoor de uitgelezen standplaats.

{{mapsController.name}} op de kaart