Informatie over Kaapverdie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië is de ideale bestemming voor een perfecte zonvakantie. Doordat het dicht bij de evenaar ligt is het klimaat perfect om er het hele jaar door vakantie te vieren. De Kaapverdische Eilanden staan in het teken van prachtige stranden en beeldschone natuur. Mede hierom staan er prachtige all inclusive hotels en resorts op Kaapverdië, zodat je maximaal kan genieten van jou all inclusive Kaapverdië vakantie en dus helemaal kan bijkomen. Tijdens je trip beleef je zowel de Europese als de Afrikaanse invloeden die samen een unieke belevenis geven. De Kaapverdische Eilanden zijn goed te bereiken per vliegtuig. Met zeven uurtjes vliegen ben je al op deze zonovergoten vakantiebestemming. En met Tjingo boek je altijd een goedkope vakantie Kaapverdië. Ook is een last minute Kaapverdië erg geliefd bij toeristen die op het laatste moment in de winter nog de zon op willen zoeken.

Kaapverdië bestemmingen

Kaapverdië bestaat uit twaalf eilanden waarvan Sal en Boa vista de populairste vakantiebestemmingen zijn. Beide eilanden behoren tot de noordelijke eilandengroep Barlavento. Deze eilandengroep bestaat uit in totaal acht eilanden. Naast de noordelijke eilandengroep heeft Kaapverdië ook een zuidelijke eilandengroep genaamd Sotavento.

De populaire plaats onder de toeristen is Santa Maria. Santa Maria ligt op het eiland Sal. Hier staan de meeste hotels en resorts van het land. Dit komt door de prachtige hagelwitte standen die Santa Maria kent. Ook is dit een perfecte uitval voor watersporters. 

Naast Sal is ook het Kaapverdische eiland Boa Vista een populaire vakantiebestemming. Het eiland ligt het meest oostelijk van de republiek en ligt daarmee het dichtst bij het vaste land van Afrika, ongeveer z’n 500 kilometer van Senegal. Het eiland is eigenlijk een grote mooie woestijn met een prachtige groene oase. Ook kent het eiland prachtige standen.   

Ook is de hoofdstad van Kaapverdië echt een aanrader om naar toe te gaan. De hoofdstad heet Praia en ligt op het eiland Santiago. De geschiedenis van het land is ontstaan op dit eiland en dat kan je dan ook zeker terugzien. Het eiland wordt gesierd door haar prachtige natuur en Afrikaanse invloeden. Ook als je van stappen houdt ben je op dit eiland aan het juiste adres.

Bezienswaardigheden Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië staat bekend om haar prachtige hagelwitte standen. Het mooiste en populairste stand ligt op het eiland Sal bij de stad Santa Maria. De lengte van het strand is maar liefst drie kilometer lang. Maar ook alle andere eilanden kennen prachtige standen. Kaapverdië kent in totaal 965 kilometer kustlijst en eigenlijk is elke stuk strand heel erg mooi. 

Ook komen veel mensen naar de Kaapverdische Eilanden om te duiken. Om de eilanden heen zwemmen namelijk heel veel verschillende vissen wat een prachtig gezicht geeft. Naast de grote bodemdiversiteit zijn de grillige rotsen onderwater ook heel erg mooi om te zien. Naast al het moois wat onderwater te zien valt is de tempratuur van het zeewater ook erg aangenaam met een gemiddelde tempratuur van 25 graden. De twee beste eilanden om te duiken zijn Sao Vincente en Santo Antao.

Naast duiken kun je op de Kaapverdische Eilanden ook veel andere watersporten beoefenen. Op de eilanden staat namelijk altijd redelijk veel wind. Daarnaast worden er soms wel golven van een tot drie meter behaalt. Om deze redenen is Kaapverdië al jarenlang een van de beste landen om op surfvakantie te gaan. De beste periode om te surfen is van oktober tot en met maart.

 Ook als je van natuur houdt kom je tijdens je vakantie Kaapverdische Eilanden helemaal aan je trekken. Zo heeft het eiland Fogo een prachtige vulkaan. De vulkaan ligt op 2829 meter hoog en is daarmee het hoogte punt van het eiland. Het gebied om de vulkaan is erg geliefd onder wandelaars.

Wat je ook echt gezien moet hebben is Pedra de Lume op het eiland Sal. In 1833 is deze plek namelijk gebruikt voor zoutwinning. Deze oude tijden zijn nog goed te beleven omdat de zoutpannen, opslaghuizen en dele van de oude kabelbaan goed bewaard zijn gebleven. Wat ook leuk is om mee te maken is dat je kan blijven drijven in het water. Het water is namelijk 27 keer zo zout als de oceaan.

Klimaat Kaapverdië

Kaapverdië kent een tropisch klimaat en een woestijnklimaat. De bergachtige en meer heuvelachtige eilanden kennen een tropisch klimaat, de meer platten eilanden hebben een woestijnklimaat. De meest populaire bestemmingen Sal en Boa Vista kennen een woestijnklimaat. In tegenstelling tot het Afrikaanse vasteland is de temperatuur op de Kaapverdische Eilanden iets milder. Nog steeds is de tempratuur in de winter z’n 25 graden gemiddeld. In de zomer is de tempratuur gemiddeld 30 graden. Dit maakt Kaapverdië het hele jaar door een ideale zonvakantiebestemming. 

All inclusive vakantie Kaapverdië

Als je van all inclusive houdt is een reis naar Kaapverdië echt de plek waar je moet zijn. Het land biedt geweldige hotels aan waar je onbezorgd kan genieten van je all inclusive vakantie. Zo staan er vier prachtige RIU hotels in Kaapverdië. Bij Tjingo boek je altijd de goedkoopste all inclusive vakantie naar de Kaapverdische Eilanden. Ook voor de voordeligste last minute Kaapverdië vakanties ben je bij Tjingo aan het goede adres. 

Vliegen naar Kaapverdië

De vliegtijd naar Kaapverdië bedraagt ongeveer zeven uur vliegen. Het tijdverschil met Nederland is twee uur tijdens de wintertijd, in de zomertijd bedraagt dit 3 uur. Kaapverdië loop achter qua tijd achter op Nederland. Dat is fijn omdat je dan nog wat extra uurtjes vakantie heeft! De vliegafstand is ongeveer 4800 kilometer vanaf Nederland. Vanuit Nederland kan je direct vliegen naar de eilanden van Sal en Boa Vista. Zo heb je heb je het hele jaar door op korte afstand vliegen een ideale zonvakantie.

 

{{mapsController.name}} op de kaart