Informatie over Kaapverdie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kaapverdische Eilanden

Vakantie Kaapverdië: mooie stranden en prachtig natuurschoon. Een vakantie in Kaapverdië is een gegarandeerde zonvakantie in een schitterende omgeving. U vindt op deze eilandengroep de mooiste stranden, maar ook indrukwekkend en gevarieerd natuurschoon zoals vulkanische eilanden, vlakke woestijnen en groene bergachtige eilanden. Afrikaanse en Europese invloeden zijn aanwezig in de cultuur en architectuur. Op de Kaapverdische Eilanden zijn diverse vliegvelden en last minute reizen mogelijk. Bent u op zoek naar een zonnige vakantie vol cultuur en natuur, dan is een vakantie naar Kaapverdië zeker een aanrader!

Eilanden in de Atlantische Oceaan

De eilanden die tezamen Kaapverdië vormen, zijn gelegen in de Atlantische Oceaan ten westen van Senegal. Ze bestaan uit een noordelijke- en een zuidelijke eilandengroep, ook wel Barlavento (bovenwinds) en Sotavento (benedenwinds) genoemd. Tot de zuidelijke groep behoort ook het eiland Santiago waar de hoofdstad Praia ligt. Voor een vakantie naar Kaapverdië wordt echter met name gekozen voor de eilanden Sal en Boa Vista die deel uitmaken van de noordelijke eilanden van het land.

Schitterende witte zandstranden

Bij een vakantie in Kaapverdië zijn zowel op de noordelijke als de zuidelijke eilandengroep prachtige witte zandstranden te vinden. Toch is het noordelijke Sal voor een strandvakantie het populairst. Geniet heerlijk op het strand van de warme zon of neem een verfrissende duik in het water. Het acht kilometer lange witte zandstrand bij de toeristische plaats Santa Maria is erg geliefd. Hier aan de zuidelijke kust van Sal is ook het strand Ponta Preta te vinden.

Een prettig klimaat met weinig regen

Op de Kaapverdische Eilanden waait vaak een droge wind uit de Sahara, waardoor het weinig regent. De neerslag die er valt, valt vooral in de maanden juli tot en met september. Voor een vakantie in Kaapverdië is daarom de periode oktober tot en met juni het meest aan te raden. De temperatuur ligt tussen 22 en 27 graden Celsius, waarbij de eilanden aan de westkant het prettigste klimaat hebben.

Meer dan alleen strand

Hoewel Kaapverdië vooral bekendheid geniet als een ideaal land voor een zon- en strandvakantie, is er ook genoeg te doen voor mensen die een avontuurlijker verblijf zoeken. Op het zuidelijke eilandje Fogo kunt u bijvoorbeeld de centrale vulkaan beklimmen. In de woestijnachtige binnenlanden van de eilanden Sal en Boa Vista is een rondrit tussen de dorpjes te maken. Het eiland Santiago heeft twee keer per week een traditionele Afrikaanse markt. Over het algemeen hebben Santiago, Fogo en de andere zuidelijke eilanden een Afrikaanse sfeer en vindt u in het noorden van Kaapverdië meer Europese invloeden terug.

Mogelijkheden om uit te gaan en te sporten

Op de eilanden Boa Vista en Sal is het toerisme het sterkst ontwikkeld. Hier zult u tijdens uw vakantie in Kaapverdië de meeste bars en restaurants vinden. Ook het noordelijke São Vicente met de muzikale hoofdstad Mindelo kent veel gezellige uitgaansgelegenheden. Bent u juist meer op zoek naar sport tijdens uw vakantie? Op ditzelfde eiland is eveneens een golfbaan te vinden. De eilanden Sal en Boa Vista bieden fantastische mogelijkheden voor liefhebbers van duiken, zeilen, golfsurfen, windsurfen en kitesurfen.