Informatie Boa Vista

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Boa Vista

Boa Vista is een eiland wat behoort tot de Kaapverdische Eilanden. Boa Vista is een van de populairste eilanden onder toeristen. Dit komt mede door haar prachtige hagelwitte standen. Aan deze stranden staan moderne en luxehotels die ervoor zorgen dat je optimaal kan genieten van je vakantie Boa Vista.  De tempratuur is het hele jaar boven de 25 graden wat Boa Vista een heerlijke (winter)zonbestemming maakt.

Bezienswaardigheden

De hoofdstad van het eiland is Sal Rei, wat letterlijk “Koning Zout” betekend. En het plaatsje heet niet voor niets Sal Rei. Vroeger werd er namelijk zout gewonnen. De meeste hotels en resorts liggen ook in of rond het plaatsje. Sal Rei is namelijk het enige dorpje op het eiland wat een bezoekje waard is. Het dorpje kent een leuk toeristisch marktje. Ook als je uit eten wilt gaan of een terrasje wilt pakken kan je het beste naar dit dorp gaan. Naast toerisme is de visserij nog steeds een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners van Boa Vista. Het plaatsje Sal Rei heeft om die rede ook een visafslag. Hier wordt de gevangen vis verkocht aan restaurants en hotels op het eiland. Maar ook als toerist kan je een lekker visje kopen. De visafslag is daarom zeker een bezoekje waard.

Als je goed zoekt kan je op de stranden van Boa Visa zeeschildpadden zien. Tussen juni en oktober zijn er broedende zeeschildpad te zien op het strand. In de maanden juli en augustus heb je hierop de grootste kans om deze te spotten. Op Boa Vista zijn er ook zeeschildpadden tours te boeken. Tijdens deze tour ga je avonds met een of meerdere gidsen naar het strand om de beestjes te spotten. Omdat de moederschildpad tijdens het eieren leggen zich helemaal afsluit van haar omgeving kan je ze van heel dichtbij bekijken. Door mee te doen aan de tour steun je ook gelijk het sealife-project van Kaapverdië.

De bekenste bezienswaardigheid van het eiland is het scheepswrak de Santa Maria. De Santa Maria is voor de noordkust van het eiland te vinden. Als je het wrak in het echt wil zien moet je wel snel zijn, het schip brokkelt door de zee steeds namelijk steeds meer af. 

Duiken in Kaapverdië

De Kaapverdische Eilanden zijn zeer geliefd onder duikers en watersporters. Zeker het eiland Boa Vista kent een prachtige onderwaterwereld die je echt gezien moet hebben als duikliefhebber. De watertempratuur rond het eiland is altijd boven de 20 graden waardoor het heerlijk is om te duiken. Ook voor surfers en kitesurfers is het eiland een perfecte uitvalbases voor een heerlijke vakantie. Rondom het eiland staat altijd wel een windje waardoor je goed kan surfen. 

Stranden Boa Vista

Op de standen van Boa Vista kan je heerlijk tot rust komen. Op de kilometerslange hagelwitte zandstranden kan je rustig op een strandbedje zonnen en kijken naar (kite)surfers. Het mooist stand is Santa Monica Beach. Het strand komt voor in diverse standen top 10’s. Het strand is maar liefst achttien kilometer lang. Er zijn weinig voorziening langs het strand wat het eigenlijk allemaal mooier maakt.

Klimaat Boa Vista

Boa Vista en alle andere Kaapverdische Eilanden kennen het hele jaar hoge tempratuur en veel zonuren, wat het land de ideale zonvakantiebestemming maakt. Boa Vista ligt boven de evenaar waardoor het eiland dezelfde zomer en winter heeft als Nederland. In de winter is de tempratuur tussen de 22 en de 25 graden. In de zomer loopt dit op tot boven de 30 graden! Ook valt er weinig regen, in de winter is de kans op regen bijna 0. In de zomer is de kans op neerslag iets groter maar dat valt nog steeds erg mee.

Vliegen naar Boa Vista

De vliegtijd naar Boa Vista bedraagt ongeveer zes tot zeven uur. Het eiland heeft een internationale luchthaven die luistert naar de naam luchthaven Rabil Internationaal. Vaak vlieg je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Boa Vista. Soms is er wel een overstap op de vlucht en dan is de vliegtijd logischerwijs ook iets langer.

{{mapsController.name}} op de kaart