Informatie over Kenia

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kenia

Heerlijk op vakantie in Kenia. Wilt u op safari én naar het strand, dan kunt u prima op vakantie naar Kenia. Het Oost-Afrikaanse land combineert prachtige witte stranden met de beste mogelijkheden om wild te zien en te fotograferen. Wilt u de beroemde migratie van gnoes zien? In Kenia passeren ze door de smalle Oost-Afrikaanse Slenk.

Groot land, net onder de evenaar

Kenia ligt in Oost-Afrika, net onder de evenaar. Het is een groot land, 15 keer zo groot als Nederland. Verspreid in het land liggen natuurreservaten. Het westen van Kenia is heuvelachtig, terwijl het oosten vrij vlak is. In het zuidwesten ligt een punt van het grote Victoriameer. Het land wordt doorsneden door de Oost-Afrikaanse Slenk, een ellenlange, smalle vallei die bij de Dode Zee begint en in Malawi eindigt. De slenk is belangrijk voor de migratie van wilde dieren. Bij de Keniaanse hoofdstad Nairobi is de vallei het smalst. Nairobi ligt in het zuiden van Kenia. Het internationale vliegveld van Nairobi is een van de belangrijkste vliegvelden op het Afrikaanse continent. Als u op vakantie gaat naar Kenia, kunt u rechtstreeks naar Nairobi vliegen vanaf Amsterdam.

Zonnen aan de Indische Oceaan

Kenia heeft een kustlijn van maar liefst 500 kilometer langs de Indische Oceaan. Tijdens uw (strand)vakantie in Kenia, vindt u hier prachtige witte zandstranden. U moet rekening houden met een groot verschil tussen eb en vloed. Bij hoog water is vaak het hele strand verdwenen, zeker ten noorden van Mombasa. Er kan behoorlijk wat zeewier op de stranden liggen. Diana Beach ten zuiden van Mombasa is een heerlijk strand voor families met kinderen.

Tropische temperaturen

Kenia is een tropisch land. Langs de kust is het hier het hele jaar door warm en vochtig, zowel overdag als 's nachts. Verder naar het binnenland is de luchtvochtigheid een stuk lager en de verschillen tussen de temperaturen overdag en in de nacht groter. In de zomer en het begin van de herfst is het relatief koel; november, december en januari zijn de warmste maanden. April, mei, juni, oktober en november zijn het minst geschikt voor een vakantie naar Kenia; dan valt de meeste regen en zijn er veel (malaria)muggen.

Op safari in Kenia

Kenia is een van de beste plekken in Afrika om op safari te gaan. De migratie van de gnoes door de nauwe Oost-Afrikaanse Slenk is in Kenia het best te bewonderen. Onder andere in het Tsavo National Park kunt u leeuwen, olifanten en luipaarden zien. In het nationale park van Amboseli kunt u genieten van olifanten. Overigens is niet alleen het grote wild de moeite van het zien – en het fotograferen – waard. Ook de flamingo's in Lake Nakuru zijn prachtig om te zien. De Masaï – herkenbaar aan hun rode gewaden – is de belangrijkste stam in Kenia. U kunt op markten onder andere houtsnijwerk van de Masaï kopen.

Uitgaan en sporten in Mombasa en Malindi

Bij Malindi – 120 km ten noorden van Mombasa – ligt een ideaal strand voor surfers. Het nabijgelegen maritieme park van Malindi is een waar paradijs voor duikers. Bij Mombasa ligt een 9-holes golfbaan. Wilt u tijdens uw vakantie in Kenia lekker een avondje uit? De belangrijkste uitgaansgelegenheden zijn tevens te vinden in Malindi en Mombasa.

{{mapsController.name}} op de kaart