Kroatie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kroatie

Kroatië is een prachtig land, dat nog niet ten prooi is gevallen aan het massatoerisme. Het aanbod van natuur, cultuur en historie is echter eersteklas. Een vakantie naar dit bijzondere land zal u positief verrassen en verbazen.

Land met 1200 eilanden

Kroatië ligt in Zuidoost-Europa aan de Adriatische Zee. Het land is anderhalf keer zo groot als Nederland en wordt begrensd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Servië in het oosten en Bosnië-Herzegovina en Montenegro in het zuiden. Zagreb is de hoofdstad van het land en ligt in het noorden. Kroatië beschikt verder over ongeveer 1200 eilanden, waarvan Cres, Krk, Hvar en Brac, gelegen voor de Adriatische kust, het meest populair zijn. Ook naar het westelijk gelegen schiereiland Istrië gaan veel mensen op vakantie. Porec, Medulin en Rovinj zijn levendige en veelbezochte badplaatsen. Het bergachtige binnenland telt vele nationale parken en in de zuidelijke streek Dalmatië liggen historische steden als Zadar, Trogir en Dubrovnik.

Zandstranden en kiezelstranden

Kroatië beschikt over een enorm uitgestrekte kustlijn van ruim 4000 kilometer. Niet voor niets gaan steeds meer mensen voor een vakantie aan het strand naar dit mooie land. Het schone, heldere zeewater, het aangename klimaat, de schitterende natuur en de enorme diversiteit van stranden speelt hier een grote rol in. Families, feestvierders, naturisten; voor iedereen zijn er geschikte plekken. Veel stranden in Kroatië bestaan uit kiezelstranden, maar er zijn ook voldoende zandstranden. Lapad Beach in Dubrovnik en Saldun Bay nabij Trogir zijn hier goede voorbeelden van. Partygangers kunnen terecht op de stranden van Porec.

Lekker warm in de zomer

Kroatië heeft een zeer afwisselend klimaat. Langs de Adriatische Kust is er een mediterraan klimaat en in het binnenland een landklimaat. Het eerste kent warme, droge zomers en zachte, regenachtige winters; de laatste heeft hete zomers en koude winters. De temperatuur langs de kust loopt uiteen tussen de 10 en 30 graden Celsius, waarbij in de zomer de wind voor verkoeling zorgt. In het binnenland kan het in de winter flink sneeuwen, terwijl in de zomer het kwik de grens van 20 graden Celsius passeert. De beste periode om met vakantie naar Kroatië te gaan is van mei tot oktober, aangezien het dan het warmst is.

Diverse culturele uitstapjes

Een vakantie in Kroatië kan heel divers zijn. Het Zuid-Europese land beschikt over vele middeleeuwse dorpjes en prachtige, historische steden, zoals Dubrovnik en Trogir, waarvan de binnenstad op de Werelderfgoedlijst staat. Ook het historisch complex van Split met het paleis van Diocletianus is van grote culturele en toeristische waarde. Kroatië staat daarnaast bekend om de geweldige natuur. Het bergachtige, ongerepte binnenland, maar ook de vele nationale parken en meren zijn grote toeristenmagneten. Vooral nationaal park Plitvice, bestaande uit vele kleine meren en watervallen, is prachtig. Tot slot is de Adriatische Kust een geweldige plek om onbezorgd van uw vakantie in Kroatië te genieten.

Zeer groot sport- en uitgaansaanbod

In de grote steden Zagreb en Split, evenals in de toeristische plekken, kunt u zeer goed uitgaan tijdens uw vakantie in Kroatië. In de vele bars, nachtclubs en discotheken kunt u tot diep in de nacht feesten. Ook het sportaanbod is immens. Bergbeklimmen, duiken, kanoën, skiën, zeilen, golfen; het kan er allemaal!

{{mapsController.name}} op de kaart