Informatie over Letland

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Letland

Letland is een klein land tussen Estland en Litouwen. De grootste stad en tevens de hoofdstad van Letland is Riga. Hier bevindt zich de cultuur van het land. Met veel bouwwerken om te bezichtigen is Riga een stad waar u zich niet hoeft te vervelen. Daarnaast kunt u ook naar de badplaats Jarmala. De stranden in dit land zijn mooi wit. Letland biedt voor u een heerlijke vakantie.

Ligging aan zee


Letland is de middelste van de drie Baltische republieken en bestaat uit vruchtbaar laagland met veel meren en moerassen. Een klein deel van dit land ligt beneden zeeniveau. Letland grenst aan de Baltische zee waar zich tevens de kust bevindt.

Jarmala, het Zandvoort van Letland


Letland beschikt over een lange kuststrook die nog grotendeels onbedorven is. Het is de plek voor de lange wandelingen. Jarmala is een zeer populaire badplaats. Het doet Nederlandse toeristen denken aan Zandvoort. Het wordt ook wel het legendarische strand genoemd. De stranden zijn mooi wit. Daarnaast is ongeveer 40% van het land bedekt met berken, dennen en sparren. De plaats Sigulda biedt schitterende bossen.

Warmere zomers en koudere winters


Letland heeft een zeeklimaat. In de winter is het vaak kouder dan in Nederland, terwijl het daar zomers vaak weer warmer is. In de winter kan het vriezen tot -8 graden. In de zomer lopen deze temperaturen echter weer op tot 25 à 30 graden.

De Letse cultuur ligt in Riga


De inwoners van Letland zijn de Letten, Selononianen en Semigallianen. Letland heeft ook een klederdracht. Dit lijkt veel op de klederdracht uit de overige Baltische staten en Rusland. De echte cultuur van Letland kunt u vinden in Riga. Deze stad beschikt over historische bouwwerken die u kunt bezichtigen. Liefhebbers van cultuur kunnen hier een groot aantal kerken en musea bezoeken. Het bezettingsmuseum over de overheersing van de Sovjets en de nazi's is heel indrukwekkend. U kunt ook in de avond naar een opera, balletvoorstelling of klassieke concert.

De Letse keuken is te vergelijken met de Duitse keuken


In Letland wordt veelal varkensvlees gegeten met weinig groente. Letland is daarmee te vergelijken met de Duitse keuken. In Riga vindt u vooral restaurants met internationale gerechten. U kunt hier een stuk goedkoper eten dan in Nederland en daarbij is het eten ook nog van goede kwaliteit. De Lido is een Letse fastfoodketen waar u kunt snacken. Kenmerkend aan de Letten is dat ze bier of wodka drinken bij het eten. Drank is in Letland relatief goedkoop.

Letland het land van het uitgaan


Het uitgaansleven van Letland is voornamelijk te vinden in de bruisende stad Riga. Letten zijn over het algemeen gek op uitgaan. De cafés en kroegen hebben een groot aanbod aan drankjes en zijn niet duur. Cocktails worden hier veel gedronken en kosten nog geen drie euro per glas. U kunt lekker lang doorgaan want de kroegen sluiten namelijk pas laat. Riga kan zich op het gebied van uitgaan meten met de moderne steden in Europa.

{{mapsController.name}} op de kaart