Informatie over Litouwen

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Litouwen

Litouwen ligt in het noordoosten van Europa. In de zomer is er een koele temperatuur. Het beschikt over een prachtig landschap met heuvels. Daarnaast heeft het stranden, waaronder het mooie Palanga. Litouwen is een land met veel cultuur en historie. Het is zeker een bezoekje waard!

Heuvelachtig land met veel water en natuur


Litouwen is het meest zuidelijke land van de Baltische Staten. Het is een licht heuvelachtig land, met veel meren, rivieren en moerassen, afgewisseld met bossen en landbouwgronden. Het land is iets groter in oppervlakte dan Letland en het dichtstbevolkte land van de Baltische staten. Er zijn meer dan honderd steden, waaronder de hoofdstad Vilnius.

Prachtige badplaats


Litouwen heeft met Palanga een prachtige badplaats. Het strand is zo’n 10 km lang en er zijn speelattributen en verhuuradressen voor jetski’s en motorboten. Achter het strand bevindt zich een fraai botanisch park. Naast Palanga zijn er nog meer stranden, zoals Klaipeda, Nida en Pilaite.

Koele zomers


Litouwen heeft een gematigd zeeklimaat met zomers met een gemiddelde temperatuur van 17°C. De winters zijn niet heel streng met een gemiddelde temperatuur van -5°C in januari. Er is incidenteel een hittegolf met een gemiddelde tempraturen tot 30°C. ’s Winters kan het heel koud worden met temperaturen tussen de -15°C en -20 °C. Zomers is het in Litouwen 18 uur licht en ’s winters is het 18 uur donker.

Cultuur en tradities van Litouwen


De kunst begon pas te leven sinds de 19e eeuw voor de Litouwers. Voor deze tijd was de kunst uit Litouwen meer religieus beïnvloed door de bezetters van het land. De meest bekende kunstenaar van Litouwen was Mikalojus Konstantinas Ciurlionis. Hij heeft een diepgaande invloed gehad op de tegenwoordige Litouwse cultuur.

Op het gebied van architectuur kunt u honderden jaren geschiedenis beleven. Zo kunt u de middeleeuwse bakstenen, de ommuurde kastelen en Vilnius’ oude stadscentrum in Barokstijl bezoeken. In Litouwen is zelfs een Barokroute door het land uitgezet die u met de auto kunt volgen. Overal in het land wordt muziek gemaakt door jong en oud. In Litouwen wordt vooral koorzang uitgeoefend. Het land beschikt over typisch Litouwse muziekinstrumenten zoals de kankles (soort citer), fluit en doedelzak.

Een Litouwse traditie is de kunst van het snijden van grote houten kruisen, zonnen, weerhuisjes en heilige figuren. Deze worden vaak op hoge palen op kruispunten, begraafplaatsen en pleinen gezet. Toen de Sovjetunie de macht had in Litouwen was dit verboden, maar deze kunst overleefde dankzij de kruisenheuvel vlakbij Siauliai.

Uitgaan en eten


Litouwen is niet echt het land om ’s avonds uit te gaan. U kunt wel terecht in bijvoorbeeld theaters, concertzalen of jazzclubs. In de zomerperiode vinden er veel festivals plaats in Litouwen die weken kunnen duren. Buiten dat kunt u terecht in restaurants waar 'cepelinia’ geserveerd wordt. Dit is een typisch Litouws gerecht dat bestaat uit augurkvormige aardappel, gevuld met vlees, kaas of paddenstoelen. U kunt ook gezellig op een terras gaan zitten. 

{{mapsController.name}} op de kaart