Informatie over Macedonie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Macedonie

Op vakantie in Macedonië. Liefhebbers van natuur, cultuur en lekker eten komen tijdens hun vakantie in Macedonië prima aan hun trekken. U vindt er mooie bossen, grote meren en gezellige steden met goedbewaarde oude centra. In Macedonië kunt u genieten van een combinatie tussen de keuken van de Balkan en een mediterrane keuken. Wist u dat u ook op skivakantie kunt in Macedonië?

Bergen op de Balkan

Macedonië is een klein, bergachtig land in het zuidoosten van Europa. Het land dat ook bekend staat als FYROM, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, is een echt Balkanland net ten noorden van Griekenland. Een groot plateau, bossen, bergen en meren kenmerken het landschap. De Golem Korab – tegen de grens met Albanië – is met 2753 meter de hoogste top van het land. In het zuidwesten liggen grote meren, waarvan het Meer van Ohrid de grootste is. Bij de hoofdstad Skopje ligt het internationale vliegveld van Macedonië (20 kilometer). Skopje ligt in het noorden van Macedonië, tegen de Servische grens.

Meren mét stranden

Macedonië heeft geen kust, maar wel een aantal prachtige meren. Het Ohrid-meer is een van de oudste meren ter wereld. Het meer is diep en het water kristalhelder. Aan het meer ligt de gezellige oude stad Ohrid met een levendige promenade langs het water. Als u tijdens uw vakantie in Macedonië graag naar het strand wilt, dan kan dat. Er zijn verschillende stranden langs het meer: de ene keer met kiezels, de andere keer met gras. Macedonië deelt het Prespa-meer met Griekenland en Albanië; dit meer is befaamd om de vele vogels die hier neerstrijken op hun route vanuit Afrika naar Europa en terug.

Op het juiste moment op vakantie naar Macedonië

Als u op vakantie naar Macedonië gaat, zijn april tot en met oktober de beste maanden. In de winter kunt u hier terecht voor een skivakantie. In de lente is het landschap zeer kleurrijk, dankzij alle wilde bloemen. In september en oktober kunt u genieten van prachtige herfsttinten. Macedonië heeft een landklimaat; in juli en augustus kan het hier goed warm worden. In de winter kan er ook behoorlijk veel sneeuw vallen.

Cultuur en natuur

Tijdens uw vakantie in Macedonië kunt u moeiteloos natuur en cultuur combineren. Het land heeft 3 nationale parken, waarvan Mavrovo in het noordwesten het grootste is. Pelister is een klein park met hierin twee bijzondere gletsjermeren op de top van de berg Baba. In het noordwesten kunt u dwalen tussen de rotspilaren van de stenen stad Kratovo. De bossen lenen zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. In de steden van Macedonië komt u historische gebouwen, waaronder fraaie Byzantijnse kerken met iconen en fresco's en sfeervolle markten tegen. Skopje, Ohrid, Bitola en Stip zijn zeker het bezoeken waard. In de zomer vinden overal festivals plaats, onder andere met – traditionele – zang en dans van de Balkan.

Sporten en uitgaan

Macedonië is een prima wandel- en bergsportbestemming. In de winter kunt u op diverse plaatsen skiën. Er zijn acht skigebieden in Macedonië, waarvan Krusevo, Mavrovo en Popova Sapka de belangrijkste zijn. De meeste uitgaansgelegenheden vindt u in steden als Skopje en Ohrid.

{{mapsController.name}} op de kaart