Informatie over Malediven

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Malediven

Vakantie Malediven: prachtige eilanden. Midden op de evenaar in de Stille Oceaan liggen de honderden eilanden van de Malediven. De omvangrijke eilandengroep ligt op zo’n zevenhonderd kilometer ten zuidwesten van India en achthonderd kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka. Het belangrijkste toeristenatol is de Ari-atol. Dit is vanaf de hoofdstad Malé per watervliegtuig in een half uur bereikbaar. De geweldige duikmogelijkheden zijn voor veel toeristen de belangrijkste redenen voor een vakantie op de Malediven. Boek zelf eens een verblijf op een van de prachtige eilanden en geniet volop!

Heel veel eilanden

De eilandengroep telt bijna twaalfhonderd eilanden verdeeld over 26 atollen of koraaleilanden. Om het milieu te sparen, mag op de meeste eilanden niet worden gebouwd en is het grootste deel van de eilanden niet toegankelijk voor toeristen. De vakantieresorts zijn dan ook geconcentreerd op slechts een beperkt aantal eilanden. Voor de mooiste vakanties moet u zijn op het Ari-atol en de zuidelijke en noordelijke Malé-atol, waar de hoofdstad Malé ligt.

Parelwitte zandstranden

Als u tijdens uw vakantie de Malediven bezoekt, kunt u er zeker van zijn dat u een zonvakantie in een schitterend vakantieparadijs gaat beleven. Tot dit prachtige paradijs behoren zeker ook de aantrekkelijke parelwitte zandstranden, die u op elk van de resorteilanden vindt. Lekker luieren op uw handdoekje in het zand met de kabbelende zee voor u om tussentijds een verfrissende duik te kunnen nemen. Behalve om te zonnen, lenen de stranden zich ook prima voor een indrukwekkende duikexcursie.

Het hele jaar door warme temperaturen

De Malediven worden voor een deel van het jaar beheerst door het natte zuidwestelijke moessonseizoen. Van mei tot en met oktober valt de meeste regen, maar strikt genomen kent de eilandengroep geen regenseizoen. Voor een vakantie kunnen de Malediven het beste worden bezocht in de periode van november tot en met april. De temperaturen liggen echter gedurende het hele jaar rond 28 graden Celsius, terwijl het zeewater zo'n 25 graden is.

Oude moskeeën en culturele avonden

De Malediven zijn niet alleen uiterst geschikt om het hele jaar door lekker van de zon te genieten, er zijn ook diverse bezienswaardigheden op deze al eeuwenlang bewoonde eilandengroep. Onder meer in de hoofdstad Malé op de noordelijke Malé-atol zijn enkele oude moskeeën te zien. In de toeristenoorden op de resorteilanden worden regelmatig culturele avonden georganiseerd en uiteraard hebben alle eilanden interessante duikexcursies waaraan u kunt deelnemen. U zult versteld staan van de pracht en praal van de onderwaterwereld rondom de eilanden.

Allerlei mogelijkheden om te sporten en uit te gaan

Duiken is een populaire bezigheid voor toeristen tijdens een vakantie op de Malediven. Het heldere, blauwe water leent zich namelijk bij uitstek voor een adembenemende duikvakantie. De belangrijkste stranden hiervoor zijn Ari Beach, Maayafushi en Halaveli. Dankzij diverse moderne golfbanen is golfen tijdens uw vakantie op de Malediven ook uitstekend mogelijk. Op het gebied van uitgaan zijn er vooral restaurants te vinden. Rijst met kruidige bijgerechten, kip en visgerechten vormen de hoofdmoot van de lokale keuken. Alcohol wordt alleen geschonken op de resorteilanden.

{{mapsController.name}} op de kaart