Informatie over Malta

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Malta

Veilig en gastvrij op vakantie op Malta. Malta is een geliefd vakantie-eiland voor mensen die van die van cultuur, geschiedenis en van duiken houden. De republiek Malta bestaat uit meerdere eilanden, waarvan het grootste eiland Malta heet. Kleinere eilanden binnen deze republiek die ook het bezichtigen waard zijn, zijn Gozo en Comino. In Malta zijn vele culturen terug te vinden; van de Griekse, Arabische tot de Engelse. Een voordeel tijdens uw vakantie op Malta is dat de spreektaal op Malta Engels is, naast de Maltezer taal. Een ander groot voordeel is dat het een veilig en gastvrij eiland is: de bewoners zelf laten hun deuren altijd open staan en er is zeer weinig criminaliteit op Malta.

In drie uur bent u op Malta

De republiek Malta is gelegen in de Middellandse Zee op 92 kilometer afstand van Sicilië en 290 kilometer van Tunesië. De republiek Malta bestaat uit drie grotere eilanden en vier kleinere eilanden. De grootste eilanden, Malta, Gozo en Comino zijn bewoond. Malta is een rotsachtig en zeer dichtbevolkt eiland. Gozo is zijn groenere en kleinere broertje. Op Comino wonen slechts enkele bewoners. De hoofdstad van Malta is Valletta. De vliegduur vanaf Schiphol naar Malta is slechts drie uur. Aanvlieghaven voor uw vakantie op Malta is luchthaven Malta, welke op vijf kilometer van de hoofdstad Valletta is gelegen. Van daaruit rijden er pendelbussen richting de hoofdstad of heeft u de mogelijkheid om een auto te huren of taxi te bestellen.

Zandstranden en rotsstranden

Op Malta zijn zowel rotsstranden te vinden als zandstranden. Bij de rotsstranden moet u met trappen het water in. Voor kinderen is dit minder geschikt. De zandstranden zijn wel geschikt voor kinderen. Hoogtepunt van de zandstranden is ondermeer de Blue Lagoon bij Gozo, een strand gelegen aan een azuurblauwe zee. Hier kunt u heerlijk zwemmen tijdens uw vakantie op Malta door de temperatuur van het water. Andere stranden die aan te raden zijn, zijn Golden Bay (met rood/goudkleurig zand), Ghajn Tuffieha Bay en Mellieha Bay. Mellieha Bay is zeer geschikt voor watersporters. Alle stranden zijn zeer goed met de bus te bereiken.

Aangenaam mediterraan klimaat

Malta heeft een mediterraan klimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 15 tot 20 graden en in de zomermaanden rond de 25 tot 35 graden. De zomermaanden zijn erg droog en warm, in de winter regent het maar is er geen regenseizoen. Op Malta kan het erg hard waaien; er kan een Siroccowind waaien in de zomer, die hete woestijnlucht brengt.

Zeer veel cultuur tijdens uw vakantie op Malta

Als u van een mengelmoes van culturen houdt, is een vakantie op Malta ideaal voor u! Malta heeft nog kenmerken uit ondermeer de Griekse oudheid, de Arabische cultuur is er terug te vinden, de cultuur van de Ridders en de Engelse cultuur. Maakt u een eilandtour per jeep, wat een echte aanrader is tijdens uw vakantie, dan zult u vele cultuurkenmerken tegenkomen. Geschiedkundig zijn de megalithische tempels die tussen 3500 en 2500 voor Christus op Malta gebouwd zijn, erg belangrijk en zeer het bezichtigen waard. Ook de stad Mdina is bijzonder te noemen. In deze stad zijn vooral Arabische kenmerken terug te vinden. Mdina wordt ook wel de stille stad genoemd, omdat er geen autoverkeer is. In Valletta zijn vele mooie Rooms Katholieke kathedralen te bezichtigen en is de historie van de ridders terug te vinden. Marsaxlokk is een vissersdorp en ook een aanrader. Er valt veel te doen en te zien op Malta!

Duiken, wandelen en uitgaan

Wilt u sporten tijdens uw vakantie op Malta, dan vindt u een golfbaan bij Marsa. Verder is Malta zeer geschikt om te duiken en te snorkelen. Het water van de zee is zeer helder. Het is een uitdaging voor duikers om de vele grotten in te zwemmen. Malta en met name Gozo is ook een mooi gebied om te wandelen: u kunt er ook een wandelvakantie houden. Uitgaan op Malta kan prima: een terrasje pakken is geen probleem of ’s avonds genieten van de vele restaurants en het eten van zeevruchten. Daarnaast zijn er disco’s en bars te vinden.

{{mapsController.name}} op de kaart