Informatie over Marokko

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Marokko

Proef de rijke cultuur op vakantie in Marokko. Marokko is een land waar u kunt genieten van geweldig mooie landschappen, van een rijke cultuur, van mooie stranden en van traditionele markten (souks). Het land vormt een verbinding tussen Europa en Afrika. Zowel Europese als Afrikaanse kenmerken komt u tegen in dit mooie land. Tijdens uw vakantie in Marokko vindt u groene gebieden, woestijnachtige gebieden, bergen en steden. Het feit dat Marokko een stabiel land is, met veel economische groei maakt Marokko tot een veilig en heerlijk land om op vakantie te gaan. De Marokkaanse bevolking zal u gastvrij ontvangen!

Zeer afwisselend land

Marokko ligt als een verbindingsland tussen Europa en Afrika, helemaal in het uiterste noordwesten van Afrika. De Noord-Westgrens ligt aan de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Marokko ligt op slechts 15 kilometer van Spanje, alleen gescheiden door de Straat van Gibraltar. Algerije en Mauritanië zijn buurlanden. Marokko heeft vier verschillende typen landschappen; u kunt dus bij de keuze van uw bestemming voor de vakantie in Marokko rekening houden met het soort landschap waar u van houdt. Marokko herbergt het Rifgebergte, het Atlasgebergte, het Hoogplateau van Oost-Marokko en de Noordwestelijke Atlas. Aan de kust kunt u genieten van de vele stranden. De bevolking bestaat uit 31 miljoen mensen waar onder veelal Arabieren en Berbers. Hoofdstad van Marokko is Rabat, maar de grootste en belangrijkste stad is Casablanca.

Vliegen naar Marokko

De vliegduur vanaf Schiphol naar Marokko bedraagt circa drie uur tot vier uur, afhankelijk van de landingsplaats. Marokko heeft maar liefst 15 vlieghavens. Agadir, Al Hoceima, Casablanca, Dakhla, Essaouira, Errachidia, Fès, Laâyoune, Marrakech, Nador, Ouarzazate, Oujda, Rabat-Salé, Tanger en Tétouan. Doordat de luchthavens verspreid over het hele land liggen, is er altijd een luchthaven dicht bij uw vakantiebestemming te vinden. Vanaf de vliegvelden rijden er pendelbussen, bussen of taxi’s naar uw bestemming.

Honderden stranden

Marokko heeft honderden grotere en kleinere stranden. Langs de Atlantische Oceaan liggen de stranden met veelal fijn zand. Tamuda Bay is een grote badplaats aan de Middellandse Zee waar het goed toeven is. Zuidelijker ligt de baai van Dakhla, een baai waarin een harde wind kan waaien, wat watersport tot een uitdaging maakt. Een ander groot zandstrand (6 kilometer qua lengte) is Mediterrania-Saïda. Genoeg keuze dus tijdens uw vakantie in Marokko!

Warme zomers en winters aan de kust

Marokko heeft een overgangsklimaat, wat betekent dat het klimaat per landdeel verschilt. De kust heeft een Middellands Zeeklimaat: warme en droge zomers en ook in de winter daalt het kwik niet onder de 15 graden. In het Atlasgebergte zijn er koude winters en is de zomer qua temperatuur gematigd. Centraler in het land en in het zuiden is er een woestijnklimaat. De zomers zijn daar zeer heet en droog.

Een land vol culturele tegenstellingen

Binnen Marokko zijn er vele tegenstellingen. In de berggebieden en de woestijn leven de mensen een traditioneel leven. Dit leven is zeker de moeite van het bezichtigen waard tijdens uw vakantie in Marokko; u waant zich tijdens uw vakantie in deze gebieden in een heel andere wereld dan in de Westerse wereld. De grote steden daarentegen zijn modern. Vrouwen nemen volop deel aan het openbare leven in ondermeer Rabat en Casablanca.

Wandelen, golfen, duiken en snorkelen

Marokko is een echt wandelland. In de binnenlanden en bergen kunt u tijdens uw vakantie schitterende wandelingen maken. Ook is Marokko geschikt om te duiken en te snorkelen. Tevens zijn er in Marokko vele mogelijkheden om te golfen. Uitgaan kunt u volop in de grotere steden.

{{mapsController.name}} op de kaart