Informatie over Mexico

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Mexico

Boek een fascinerende vakantie naar Mexico. Mexico is een fascinerend, kleurrijk en zeer afwisselend land, in cultuur, mensen en landschap. Hier kunt u bergen beklimmen, struinen door het tropisch regenwoud, genieten van witte stranden, u wanen in de tijd van de Maya's in Chichen Itzá en bonte aankopen doen op een lokale markt. Het schiereiland Yucatan is een populaire vakantiebestemming waar u zon en strand perfect met cultuur en natuur kunt combineren. Hier vindt u tropisch regenwoud aan wal en dolfijnen en walvissen voor de kust. U gaat het beste op vakantie naar Mexico van november tot mei: een prima plek dus als u de winter wilt ontvluchten!

Het diverse landschap van Midden-Amerika

Het Midden-Amerikaanse land ligt ten zuiden van de Verenigde Staten. Andere buurlanden zijn Belize en Guatemala. Met de Atlantische Oceaan aan de ene kant en de Golf van Mexico aan de andere kant, beschikt Mexico over een fantastische kustlijn. Het landschap is divers: steppen en een woestijn in het noorden, bergen in het midden en regenwoud in het zuiden. De hoofdstad Mexico-stad ligt vrij centraal in het midden van het land. Mexico kent verschillende internationale vliegvelden, waarvan de luchthaven van Mexico-stad de grootste is. Vanaf Amsterdam vliegt u in circa 15 uur naar uw vakantie in Mexico.

De eindeloze stranden van Mexico

Met een kustlijn van ruim 9000 kilometer heeft Mexico alles op zee- en strandgebied: mooie zandstranden met een kalme zee, hoge golven perfect om te surfen, prachtige koraalriffen. U kunt daarbij kiezen uit drie verschillende kustgebieden: de Pacifische kust met Puerto Vallarta als parel, de kust langs de Golf van Mexico met Veracruz als een bekende plek om op vakantie naar Mexico te gaan, en als laatste de Caribische kust bij Yucatan met Cancún als beroemde badplaats.

Gemiddeld 25 graden

De beste tijd om op vakantie naar Mexico te gaan is van november tot en met mei. Het regenseizoen begint namelijk in juni en duurt tot in de maand oktober. In de kustgebieden is de gemiddelde temperatuur het hele jaar door ongeveer 25 graden. Door de grote verschillen in landschap zijn ook de verschillen in klimaat behoorlijk.

Volop natuur, cultuur en bezienswaardigheden in Mexico

Tijdens uw vakantie in Mexico kunt u genieten van natuur, cultuur al dan niet in combinatie met lekker uitrusten langs het strand. Cultuurliefhebbers kunnen de vele archeologische opgravingen bezoeken met de indrukwekkende overblijfselen van de Maya's en de Azteken. Belangrijke plekken zijn Chichen Itzá op het schiereiland Yucatan en de piramides van Teotihuacán en Tula. De kleurrijke markten overal in het land zijn een bezoek meer dan waard. Vrouwen verkopen hier hun fraaie ambachtsproducten; op de markt vindt u de beste souvenirs.

Heerlijk eten, uitgaan en sporten

De Mexicaanse cuisine is een mooie mix van de Indiaanse en Spaanse keukens. U kunt tijdens uw vakantie in Mexico van enchillada's en tortilla's met de meest uiteenlopende vullingen, zowel vegetarisch als met vlees. In de grote plaatsen langs de kust vindt u restaurants, theaters en bioscopen. Ook op sportgebied heeft het land vele mogelijkheden. Duikers beschikken over een toplocatie bij de kleurrijke koraalriffen voor de kust van Yucatan. Wandelaars kunnen prachtig wandelen in de Sierra Madre of georganiseerde tochten maken in het regenwoud.

{{mapsController.name}} op de kaart