Informatie over Namibie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Namibie

Namibië is een zeer dunbevolkt land dat de toerist een mengeling van diverse Afrikaanse en Europese culturen biedt. Door heel het land kunt u genieten van de unieke natuurpracht die Namibië bezit. In het zuiden ligt het schitterende canyon-landschap Fish River Canyon. Iets noordelijker vindt u de zeer oude Namib woestijn in het Namib Naukluft Park. De bekende zandduinen kunt u bewonderen bij Sossusvlei. Skeleton Coast Park dat gelegen is boven Swakopmund heeft een heel mysterieus karakter door de dichte mist en de koude zeewind. In het noordwesten van Namibië ligt Damaraland, een ongerept landschap met daarin bijzondere rotsformaties. Het Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië met een enorme variëteit aan wild, landschap en vegetatie. Rond Caprivi tegen de grens met Angola en Botswana komt een tropisch regenwoud voor.

Geografie


Namibië grenst in het noorden aan Angola en Zambia, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan Botswana en in het zuiden en zuidoosten aan Zuid-Afrika.

Historie


Namibië wordt al sinds oudsher bevolkt door de San-volken. Het is echter onduidelijk wanneer de Damara stam zich in het binnenland zijn gaan vestigen. Waarschijnlijk is de Damara stam echter het eerste Bantu-volk dat zich in Namibië heeft gevestigd. Sinds de 16e eeuw trekken de Herero en de Owambo stammen Namibië binnen vanuit het noorden. In de tweede helft van de 18e eeuw vestigt de Nama stam zich in het zuiden en de Kavango in het noorden. Namibië was van 1884 tot 1915 onder Duits beding. Na de Eerste Wereldoorlog kwam het land echter onder Brits gezag. Van 1921 tot en met 1994 heeft Namibië onder Zuid-Afrikaans gezag gestaan. Sindsdien heeft Namibië eigen zeggenschap over haar land en haar inwoners.

KlimaatHet klimaat is regenarm. In de lokale winter (mei-september) liggen de gemiddelde dagtemperaturen tussen de 18°C en de 25°C. 's Nachts kan de temperatuur flink dalen tot rondom het vriespunt. Nachtvorst is niet uitzonderlijk. In de zomer liggen de gemiddelde dagtemperaturen tussen de 20°C en de 34°C, maar in het extreme Noorden en Zuiden kunnen overdag ook temperaturen van tegen de 40°C gemeten worden. De kuststreek wordt beïnvloed door de koele Benguela Golfstroom vanaf de Zuidpool, waardoor het hier altijd tussen de 15°C en 25°C is.

Economie


De belangrijkste exportgoederen van Namibië zijn diamanten, mijnbouwproducten en voedingsmiddelen. De belangrijkste importproducten van Namibië zijn machines, transportmiddelen en tabak.

Toerisme

 

Populaire steden/gebieden


De populairste steden in Namibië zijn Windhoek en Swakopmund. De bekendste voor het toerisme zijn de Sossusvlei, Etosha National Park en Damaraland.

Stranden


Zandstrand

Natuur


Aangezien Namibië een woestijnrijk land is, zou je niet verwachten dat er veel natuur is, maar die is er zeker wel. Naast woestijnvegetatie zijn er inheemse bomen als de baobab, de kameldoring en de mopane. Bovendien zijn er nog veel exotische dieren in het wild, zoals olifanten, bergzebra’s, de zwarte neushoorn, leeuwen, gemsbokken en antilopen.

Cultuur


De Namibische bevolking bestaat voornamelijk uit zwarten (87,5%). In Namibië is 9% blank. De rest is van gemixte afkomst. Bijna de helft van de bevolking behoort tot de ovambostam, een Bantoevolk dat voornamelijk in het noorden van Namibië woont. Zij zijn later in het land gekomen dan de oorspronkelijke bewoners. De Khoi-Khoi en de San kwamen al tussen de vijfde voor en eerste eeuw na Christus in Namibië voor. Maar tot deze, later tot Khoisan vermengde, groep behoort nog maar een klein deel van de huidige bevolking. In de Kalahariwoestijn woont nog wel een kleine groep San. Verder komen de volgende stammen voor: de Damara, Herero, Nama, Kavango, Oost-Caprivi en de Kaokovelders.

Tradities en souvenirs


De souvenirs in Namibië bestaan voornamelijk uit handgemaakte spullen van hout en steen.

Lokale keuken


Het eten in Namibië weerspiegelt de landbouw- en visserijproducten van het land. Heerlijke vleesgerechten, inclusief rundvlees, lamsvlees en wild, zijn prominent. Dankzij de rijke visvoorraden zijn er ook heerlijke visgerechten. De Duitse traditionele vleeswaren maken ook deel uit van de Namibische keuken. Vooral in Windhoek en in Swakopmund is er een grote verscheidenheid aan restaurants met vrijwel alle belangrijke keukens van de wereld.

Classificatie accommodaties


De classificatie van hotels wordt uitgedrukt in sterren (1 tot en met 5).

Vervoer


Er zijn vanuit Nederland nog geen rechtstreekse vluchten naar Namibië. Voor een reis naar dit land wordt aangeraden om te vliegen via Zuid-Afrika. Namibië heeft zelf geen internationale luchtvaartmaatschappij. In Namibië heeft een goed wegennet waar u zelf met de auto een prima rondreis kunt maken. In Namibië rijdt men aan de linkerkant van de weg. Een taxi nemen is enkel in de grote steden mogelijk. Maak van te voren een goede afspraak met de chauffeur over de prijs. Met de bus reizen in Namibië is niet aan te raden.

Grensformaliteiten


Een geldig paspoort is voor een reis naar Namibië vereist. Dit paspoort dient na vertrek uit Namibië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Een visum is verplicht bij een verblijf van langer dan 3 maanden.

Prijsniveau


Het prijsniveau ligt lager dan in Nederland. Fooien geven is in Namibië zeer gebruikelijk. Het bedienende personeel kunt u een fooi van 10 tot 15% geven.

Gezondheid


Vaccinaties zijn niet verplicht. Aangeraden worden vaccinaties tegen dtp (difterie, tetanus, polio), hepatitis A en bilharzia. Ook wordt het aangeraden om in Nederland alvast een malariakuur te volgen. Voor een persoonlijk advies en/of vanwege gewijzigde omstandigheden in het land is het aan te raden om tijdig contact op te nemen met GGD of huisarts. In Namibië kent men een redelijk goede gezondheidszorg en medische faciliteiten. Het is echter aan te raden dat u een kleine EHBO-set en genoeg medicijnen meeneemt. Het kraanwater in Namibië is niet drinkbaar.

Telecom en communicatie


Bellen vanuit Namibië naar Nederland is mogelijk. Dit is echter duur. Internationale hotels rekenen een hoge toeslag voor het bellen vanuit de kamer.
In de hotels kunt u meestal gebruik maken van het internet. Dit kan tegen een laag tarief.

{{mapsController.name}} op de kaart