Informatie over Nederland

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Nederland

Voor een leuke vakantie hoeft u het land niet uit. Nederland is een populaire toeristische bestemming. Het heeft veel steden met een eigen karakter zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Amsterdam is een absolute aanrader voor toeristen die graag naar musea gaan of benieuwd zijn naar de prachtige grachten van de stad. Beleef uw vakantie in Nederland!

Grote verscheidenheid aan landschappen


Nederland ligt aangrenzend aan België en Duitsland. Daarnaast ligt het aan de Noordzee en de Waddenzee. Nederland heeft vijf bewoonde Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Nederland is een laaggelegen land, deels onder de zeespiegel. Het land heeft een lange kustlijn en een grote verscheidenheid aan landschappen. Tevens beschikt Nederland over historische dorpen en steden waar u de geschiedenis kunt proeven.

Mooie stranden langs de kust


Nederland heeft door zijn gunstige ligging een groot aanbod aan stranden. U kunt bijvoorbeeld voor een dagje zonnen terecht in Noordwijk, Katwijk en Scheveningen. Ook op de Waddeneilanden is het mogelijk om op uw badlaken te liggen op het strand. Op de meeste stranden bevindt zich een bar waar u even kunt nagenieten van de zon.

Gematigd klimaat


Nederland heeft een gematigd klimaat. De beste tijd om in Nederland op vakantie te gaan is afhankelijk van het seizoen. In het voorjaar staat alles vol in bloei en is het vaak mooi weer. In het zuiden van Nederland is het gemiddeld warmer dan in het noorden. De gemiddelde temperatuur is 18°C in de zomer en 3°C in de winter. Nederland staat er om bekend dat het vaak regent. Er valt in het land zo’n 800 millimeter regen per jaar.

Een multicultureel land


Nederland is heel multicultureel. Naast Nederlanders wonen in dit land mensen uit verschillende cultuurgebieden zoals Suriname, Turkije, Marokko,  Afghanistan etc. Het land beschikt daardoor over meerdere religies. De religies bestaan uit onder andere: het Christendom, Jodendom, Islam, Hindoeïsme en Boeddhisme.

Bezoek de vele bezienswaardigheden


Amsterdam is de hoofdstad van Nederland waar u een aantal bezienswaardigheden tegenkomt, zoals het Anne Frank Huis. Verder kenmerkt Nederland zich door bezienswaardigheden als de Keukenhof in Lisse, de Euromast in Rotterdam en de hunebedden in de provincie Drenthe. Meerdere steden in Nederland zoals Amsterdam, Utrecht en Leiden beschikken over mooie grachten. Nederland beschikt over een aantal leuke pretparken zoals Duinrell, Walibi World en De Efteling.

In Nederland bevinden zich genoeg restaurants waar u heerlijk kunt eten. Typische Hollandse gerechten zijn boerenkool met worst en hutspot. Nederland staat bekend om zijn bier en wijn die van eigen bodem afkomstig zijn.

Uitgaan en sporten in Nederland


In Nederland zijn er genoeg plekken om er even tussenuit te gaan. U kunt bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan om daar de nieuwste film te bekijken. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan theaters en casino’s. Bent u meer van het ontspannen? Geniet dan op een terrasje van het mooie Nederland.

{{mapsController.name}} op de kaart