Informatie over Noorwegen

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Noorwegen

Noorwegen is een lust voor het oog door de afwisselende en ruige natuur. De witte bergtoppen, besneeuwde berghellingen, ijzige fjorden en ook het noorderlicht, de middernachtzon, bevroren rivieren en watervallen zijn prachtig.

Lange kustlijn


Noorwegen heeft een kustlijn van 2600 kilometer. Als je de fjorden meerekent die de kust bepalen is de kustlijn zelfs 21000 kilometer lang.
In het zuiden en het westen grenst Noorwegen aan de Noordzee en het Skagerrak. In het noorden aan Finland en aan Rusland en in het oosten ligt Zweden.

De snelwegen in Noorwegen gaan op en neer als een achtbaan door de vele bergen en passen. De gemiddelde snelheid ligt daarom erg laag.

Geschikte stranden, rivieren en meren


De stranden van Noorwegen zijn schoon, hebben goed zwemwater en garanderen veilig strandplezier. Deze kenmerken zijn erkend met het keurmerk de Blauwe Vlag.

Langs de zuidkust is het heerlijk in de zon. Overal langs de kust vindt u zandstrandjes waar u in alle rust kunt genieten van zon, zee en wind. Veel Noren hebben een zomerhuisje in deze populaire streek. In het hoogseizoen kan het hier druk zijn.
In het binnenland is er altijd wel een meer of rivier met geschikt zwemwater.

Verschillende klimaten


De westkust van Noorwegen, ook wel het fjordengebied genoemd heeft een zacht gematigd klimaat. Het is er iets koeler dan in Nederland. In het noorden heeft Noorwegen een toendra klimaat. In het oosten van de bergen heerst een landklimaat.

U zult verstelt staan van de natuur. De fjorden, die 1000 meter hoge steile wanden kunnen hebben, de gletsjers, de bergtoppen bedekt met sneeuw en de hoogvlaktes met prachtige bloemen verwacht u er vast niet.

Indrukwekkende natuur


De meeste mensen wonen in de steden. De hoofdstad is Oslo. In deze wereldstad vindt u alles: kastelen, paleizen, musea, restaurants, parken en uitgaansgelegenheden.
Ook de watervallen, gletsjers en steile wanden geven een klein beeld van de indrukwekkende natuur van Noorwegen.

De staafkerken, waar er 32 verspreid over Zuid-Noorwegen staan behoren tot de grootste bezienswaardigheden van het land. De grootste staafkerk staat in Heddal en de mooiste in Borgund. De oudste staat in Urnes en de kleinste staafkerk in Undredal.

De Noorse keuken serveert voornamelijk gerechten met zalm, forel, kabeljauw en garnalen.
Erg bijzonder in Noorwegen zijn de 210 boerderijen waar u van Noorse maaltijden kunt genieten.

Uitgaan en kleding in grote steden


Noorwegen heeft ook een aantal attractie- en themaparken. De belangrijkste zijn Tusenfryd/Vikingslandet bij Oslo, Hunderfossen familiepark in Lillehammer en Telemark Sommerland in Bø i Telemark.
Themapark Sápmi in Karasjok belicht het dagelijks leven en de geschiedenis van de Samen. Dit park is zeker een aanrader.
Als u de attractieparken hebt bezocht zijn de wandeltochten in de bergen een aanrader. Dit is leuk voor jong en oud.
Als u van avontuur houdt is het een uitdaging om naar de Preikestol te klimmen. U kijkt daarna de 600 meter die u omhoog bent geklommen weer naar beneden.
De Noorse boerderijen zijn erg leuk voor kinderen. U kunt er overnachten en de meeste boerderijen beschikken over paarden waarop u en uw kinderen mooie tochten in de omgeving kunnen maken.

De uitgaansgelegenheden vindt u vooral in de grote steden. Vooral Oslo, Bergen en Trondheim zijn erg bekend  om de uitgaansgelegenheden.
U kunt ook theatervoorstellingen (in het Noors), en concerten bezoeken.
Over het hele land verspreid vindt in het hoogseizoen de traditionele openluchtspelen plaats.

Noorwegen staat vooral bekend om de gebreide kleding. De prijzen zijn relatief hoog, ook de souvenirs zijn prijzig.
Typische souvenirs zijn aardewerk, geweven artikelen, gebreide kleding, glaswerk, naaldwerk, porselein, bont en huiden van geiten en rendieren.

{{mapsController.name}} op de kaart