Informatie over Oostenrijk

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Oostenrijk

Zomer en winter op vakantie in Oostenrijk. Oostenrijk is een fantastisch vakantieland, dat het hele jaar door bijzonder veel moois te bieden heeft. De skigebieden zijn uiteraard welbekend, maar ook in de zomer kunt u in Oostenrijk een heerlijke vakantie beleven. Cultuur is alom vertegenwoordigd, het land leent zich goed voor een sportieve vakantie en ook als u in de zon wilt liggen, zijn er volop mogelijkheden. Vergeet ook zeker niet de prachtige natuur te ontdekken tijdens uw vakantie!

Centraal in Europa gelegen

Het prachtige Oostenrijk ligt in het midden van Europa, aan de voet van de Alpen. De belangrijkste stad is de hoofdstad Wenen met zijn vele bezienswaardigheden. Ook steden als Graz, Linz en Salzburg zijn verplichte stops als u de cultuur en sfeer van Oostenrijk echt wilt proeven. Stranden zijn te vinden aan de rivieroevers en langs de heldere meren waarover het land beschikt.

Aan het strand liggen bij een van de vele meren

Op het strand liggen tijdens uw vakantie is ook in Oostenrijk goed mogelijk. Bij Wenen vindt u diverse meren en natuurlijk zijn er de stranden langs de rivieren de Donau en de Lobau. Ook het Donau-eiland met zijn 42 kilometer lange zandstrand is populair. Verspreid over Oostenrijk zijn veel heldere meren, waarvan een groot aantal een strand heeft. De zuidelijk gelegen deelstaat Karinthië beschikt met bijna 1300 meren over de meeste stranden.

Een land met grote temperatuurverschillen

Oostenrijk heeft in elk jaargetijde wel wat goeds te bieden en de beste reistijd is dan ook afhankelijk van de aard van uw vakantie in Oostenrijk. Komt u om lekker te gaan skiën of wit u juist mooie wandelingen en fietstochten maken? Door het afwisselende landschap zijn de temperatuurverschillen er vaak groot. In het oosten en in de bergdalen kan het 's zomers het warmst worden. Het klimaat aan de zuidkant van de Alpen wordt getypeerd door zachte winters en warme zomers.

Vele musea en plaatsen met een rijke historie

Met name Wenen beschikt over tientallen musea, theaters en monumentale gebouwen zoals kerken en kathedralen. Prachtige historische stadskernen zijn tevens te vinden in Graz en Salzburg. Tot de attracties in Salzburg behoren verder diverse schitterende paleizen, het geboortehuis van Mozart en het indrukwekkende wandelgebied Untersberg. Graz staat bekend om zijn fraaie kerken en centrale citadel, de Grazer Schlossberg.

Aan sport en uitgaansmogelijkheden geen gebrek in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn bijna tweehonderd golfbanen gelegen. Veel daarvan bevinden zich in Wenen, Kitzbühel, Seefeld in Tirol en Kaprun. Andere sporten die tijdens een vakantie in Oostenrijk kunnen worden gedaan zijn uiteraard skiën, langlaufen, snowboarden en wandelen. Het land beschikt over een groot aantal mooie skigebieden. Duiken is goed mogelijk in Burgenland, niet ver van Wenen. Met Wenen behoren Graz in het zuiden en Innsbruck in het westen tot de meest levendige Oostenrijkse uitgaanssteden. Er zijn in deze steden allerlei cafés, restaurants en clubs, zodat u altijd wel iets van uw voorkeur vindt.

{{mapsController.name}} op de kaart