Informatie over Polen

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Polen

Polen is een mooi land met veel laagvlakte. In het zuiden zijn er ’s winters wintersportmogelijkheden. Polen beschikt over een lange kust waar u veel stranden tegenkomt. Warschau is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Polen. Zomers kunt u hier genieten van gemiddelde temperaturen van 22°C tot 24 °C. Een bezoek aan de steden Warschau, Kraków en Lódz bevelen wij u aan. Proef de cultuur van Polen!

Door rivieren doorsneden laagvlakte


Polen ligt in het Oost-Europa. Het land grenst aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Wit-Rusland en Litouwen. In het noordwesten van het land bevindt zich de Oostzee. Polen beschikt over een door rivieren doorsneden laagvlakte. In het zuiden gaat dit over in een middelgebergte.
 

Zand- en kiezelstranden


Polen heeft een lange kust langs de Oostzee. De populaire stranden bevinden zich aan de baai van Gdanks bij de badplaats Sopot en het schiereiland Hel. Het aanbod aan faciliteiten is niet heel groot op de stranden. De stranden bestaan uit zand- en kiezelstranden.

Warme zomers en strenge winters


Het klimaat in Polen is een kruising tussen het landklimaat van Oost-Europa en het zeeklimaat van West-Europa. Januari en februari zijn kenmerkend voor de strenge winters met soms zeer lage temperaturen. De zomers zijn gemiddeld warmer in Polen dan in Nederland. Het wordt daar 22°C tot 24°C. Het weer is heel wisselvallig. De zomer wordt gekenmerkt door hele warme dagen waarna een zware onweersbui volgt.

Poolse cultuur


Het geloof is erg van belang in het dagelijkse leven voor de inwoners van Polen. In tegenstelling tot vele andere landen, zijn de kerken in Polen wel helemaal vol op zondag. De kerk heeft dan ook een bijzondere rol. Polen is de parochie van de huidige leider van de katholieke kerk. Daarnaast heeft het een eeuwenoude traditie van volksmuziek en dans. De bekendste dans van Polen is de Polka.

Genoeg variatie aan restaurants in Polen


Polen zijn erg gehecht aan soep en kaas. Het hoofdgerecht in restaurants kan zowel uit vlees of vis bestaan. In de Poolse restaurants kunt u een tal van Poolse gerechten bestellen. Een typisch Pools gerecht is Bigos: een zuurkoolgerecht met verschillende soorten vlees, paddenstoelen en worst. Wodka is de nationale drank in Polen. Er is genoeg variatie aan restaurants in Polen.

Uitgaan in Polen


Polen is een redelijk rustig land op het gebied van uitgaan. Echte discotheken vind je daar niet. Terrasjes zijn wel tot laat geopend en deze kunt u bijna overal tegenkomen. Echte uitgaansmogelijkheden zijn er alleen in Warschau, Lódz en Kraków. Tevens bieden deze steden het beste aanbod op het gebied van muziek.

Wintersporten in Polen


Polen is misschien wel de beste plek om te gaan wintersporten. Dit kunt u namelijk doen voor gunstige prijzen. Het Tatra gebergte is het hoogste gebergte tussen de Alpen en de Kaukasus. De toppen halen een hoogte van ruim 2500 meter. Op deze plek bevindt zich de bekendste wintersportplaats van Polen: Zakopane.

{{mapsController.name}} op de kaart