Informatie over Rusland

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Rusland

Rusland staat bekend om de uitgestrekte natuurgebieden die bestaan uit bergen, bossen, meren en rivieren. Maar ook de prachtige steden, wodka en matruska’s horen typisch bij Rusland.

Grootste land van de wereld


Rusland ligt gedeeltelijk in Europa en in Azië. In het westen grenst het land aan Finland, de Oostzee, Estland, Letland, Wit Rusland en Oekraïne. In het zuiden aan de Zwarte Zee, Georgië, Azerbeidzjan, de Kaspische Zee, Kazachstan, Mongolië en China.
In het Oosten ligt Rusland aan de Stille Oceaan en in het noorden aan de Noordelijke IJszee.

Rusland heeft een oppervlakte van 17.000.000 vierkante kilometer en is hiermee het grootste land van de wereld. Er wonen zo’n 170 miljoen mensen en de afstand van oost naar west is 10.000 kilometer. Rusland is 400 keer zo groot als Nederland.

Verschillende stranden


Sotsji, bekend van de Olympische Winterspelen in 2014 is in Rusland vooral bekend als badplaats. Deze stad aan de Zwarte Zee vormt samen met Dagomys een kilometerslang lint van hotels, kuuroorden, restaurants bars en eettentjes.

Rusland heeft verder koude, Siberische stranden en wat stukjes strand aan de Finse Golf. De russen zoeken daarom ontspanning aan de zand- en kiezelstrandjes langs de grote rivieren en meren.

Verschillenden landschappen


Door de grootte van het land vind je er grote temperatuurverschillen en zijn er veel verschillende landschappen te zien.
Je vindt er de Taiga, dat gekenmerkt wordt door uitgestrekte en koude naaldwouden. De rivieren die hierdoorheen lopen zijn meer dan de helft van het jaar bevroren. In het poolgebied gaat dat gebied over in toendra. De Zwarte-Zeekust is subtropisch.

In het Europese gedeelte van Rusland heerst een landklimaat. Dat houdt in dat de zomers warm zijn en de winters koud. In juni en juli regent het erg veel en in december en januari valt er de meeste sneeuw.

Bezoekjes aan concerten en theatervoorstellingen


Bij de Russische opvoeding horen bezoekjes aan concerten en ballet- en theatervoorstellingen. De grote theaters van Moskou en St. Petersburg ontvangen vaak artiesten uit de hele wereld. Dat kunt u soms merken aan de hoge entreeprijzen.
Voor toeristen zijn vooral Moskou en Sint-Petersburg interessant.

De Hermitage in St. Petersburg is een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. Moskou heeft drie andere musea die net zo belangrijk zijn, het Puskin Museum, de Tretjakovgalerie en de Wapenkamer in het Kremlin.
In Moskou loopt een toeristische route (de Gouden Ring) door prachtige kerken en kloosters. U heeft wel een aantal dagen nodig om alles te bekijken.

Winkels, culturele festivals en grote circussen


In de grote steden Moskou en Sint Petersburg zijn talloze moderne winkels en warenhuizen, galeries, antiekzaken en vlooienmarkten te vinden. De prijzen verschillen per winkel.
Leuke souvenirs uit Rusland zijn kristallen schalen, leren tassen, wollen truien, sieraden, matruska poppetjes en schoteltjes.

Naast sportevenementen op topniveau biedt Rusland ook veel culturele festivals aan. Moskou organiseert ook enkele winterfestivals en festivals met eigentijdse muziek in mei en juni. Deze evenementen worden druk bezocht door toeristen.
Een echte aanrader zijn bijzondere missen met Kerstmis, Nieuwjaar en Pasen.

Naast al deze muzikale activiteiten is Rusland niet echt een bestemming voor kinderen. De meeste steden hebben wel een speelpark, maar die zijn vaak vrij ouderwets.
De grote, ouderwets ingerichte dierentuinen zijn leuk voor een dagje uit. Ook de boottocht over de Wolga, de Moskva of de Neva is leuk voor kinderen.
De grote circussen van Moskou en St. Petersburg met acrobaten, artiesten en dierenshow op wereldniveau zijn zeker een aanrader.

{{mapsController.name}} op de kaart