Informatie over San Marino

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie San Marino

In centraal Italië ligt het zelfstandige staatje San Marino waar op een gebied van 61 vierkante kilometer bijna 20.000 mensen wonen. Boven op de Monte Titano (750 meter) ligt de hoofdstad San Marino. Deze stad trekt veel bezoekers. San Marino is voor veel vakantiegangers vooral bekend om de zon en de cultuur.

Geografie


San Marino ligt in Centraal-Italië en is een van de kleinste landen ter wereld. Italië ligt in het zuiden van Europa. 

Historie


San Marino is op 3 september in 301 gesticht door Marino, een Dalmatische geestelijke, en is daarmee één van de oudste landen van de wereld. De nationale feestdag van San Marino is 3 september.

KlimaatSan Marino heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers en zachte winters.


Economie


De belangrijkste inkomstenbron is het toerisme. Postzegels zijn eveneens zeer belangrijk voor de economie van dit ministaatje.

Toerisme

 

Populaire steden/gebieden


Boven op de Monte Titano (750 meter) ligt de hoofdstad San Marino. Deze stad trekt veel bezoekers. San Marino bestaat uit negen gemeenten: Serravalle, Città met de hoofdstad San Marino, Monte Giardino, Domagnano, Acquaviva, Faetano,  Fiorentino, Borgo Maggiore en Chiesanuova.

Stranden


San Marino ligt op 10 kilometer afstand van de Adriatische kust.

Natuur


San Marino heeft een mooie natuur met een ruig landschap. De hoogste berg is Monte Titano. Deze bestaat uit kalksteen en is 750 meter hoog. Verder is San Marino heuvelachtig, groeien er veel planten, bloemen en zijn er talloze riviertjes.

Cultuur


In San Marino zijn belangrijke overblijfselen uit de middeleeuwen. Leuke culturele bezienswaardigheden zijn: de forten van de Monte Titano, Palazzo dei Valloni, de kerk van San Francesco (veertiende eeuw), Basilica di San Marino en Piazza della Liberta.

Tradities en souvenirs


"San Marinezen zijn een trots volk en hechten veel waarde aan traditie en hun uiterlijk. Familie speelt een grote rol

Lokale keuken


Pasta eet men in San Marino als warm voorgerecht, een primo, niet als hoofdgerecht. Aan het warme voorgerecht gaat een koud hapje vooraf, een antipasta, zoals plakjes Parmaham of een salade van zeevruchten. Als secondo, het hoofdgerecht, wordt vaak alleen een bord vlees of vis geserveerd: groente en aardappelen zijn in Italië bijgerechten die men apart bestelt. Pasta, pizza en ijs zijn misschien wel de beroemdste culinaire producten. Ook wijn en espresso zijn niet weg te denken uit het San Marineese leven. Olijfolie, kazen en vleeswaren vormen veelal de basis ingrediënten van de San Marineese keuken.

Classificatie accommodaties


Er is een officieel classificatiesysteem. De officiële classificatie voor hotels wordt uitgedrukt in sterren (maximaal 5). De officiële classificatie voor appartementen en/of bungalows wordt ook uitgedrukt in sterren (maximaal 5).

Vervoer


De dichtstbijzijnde luchthaven is in Rimini. Er is een regelmatige busverbinding tussen San Marino en Rimini in Italië. Er zijn ook bus lijndiensten binnen San Marino die tevens voor toeristen bruikbaar zijn. Er zijn geen gebruikte spoorwegen in San Marino. Het is dus niet mogelijk om met de trein te reizen. San Marino (stad) is per kabelbaan te bereiken. Het wegennet van San Marino is erg goed en is in totaal 220 kilometer, maar de wegen in San Marino zijn erg druk. Er rijden ook voldoende taxi’s in San Marino. Er wordt rechts gereden.

Grensformaliteiten


Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist. Deze moet geldig zijn tot na verblijf.

Prijsniveau


Het gemiddelde prijsniveau in San Marino is lager dan Nederland. Het is gebruikelijk om in drink- en eetgelegenheden een fooi te geven (5-10%).

Gezondheid


Er zijn moderne ziekenhuizen en apotheken in de buurt. Vaccinaties zijn niet verplicht. Het kraanwater is niet drinkbaar.

Telecom en communicatie


Mobiel bellen met een Nederlandse telefoon mogelijk (dualband). Collect call mogelijk (800 172 00 31). Nummer dat men moet bellen vanuit het land naar Nederland: 00 31.
Er zijn internetcafés. Tevens is het mogelijk om (soms) in uw hotel gebruik te maken van internet.

{{mapsController.name}} op de kaart