checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Vakantie
bilbao - spanje

Citytrip Bilbao

Een stedentrip naar Bilbao, gelegen in de regio Baskenland in het noorden van Spanje, kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn. Bilbao is een stad met een unieke charme en een rijke mix van cultuur, kunst, gastronomie en natuurlijke schoonheid. Hier zijn enkele redenen waarom mensen een citytrip naar Bilbao zouden kunnen overwegen:

1. Guggenheim Museum: Het Guggenheim Museum Bilbao is een wereldberoemd architectonisch meesterwerk ontworpen door Frank Gehry. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunstwerken en is op zichzelf al een bezienswaardigheid.

2. Culinaire ervaring: Bilbao staat bekend om zijn uitstekende gastronomie. Je kunt genieten van heerlijke Baskische gerechten, waaronder pintxos (lokale tapas), verse vis, zeevruchten en traditionele gerechten zoals bacalao a la vizcaína (Baskische kabeljauw).

3. Casco Viejo (Oude Stad): De historische oude stad van Bilbao, Casco Viejo, is een doolhof van smalle straatjes en pleinen vol met bars, restaurants en winkels. Het is een geweldige plek om te wandelen, de lokale sfeer te proeven en te genieten van de Baskische keuken.

4. Architectuur: Naast het Guggenheim Museum heeft Bilbao een gevarieerde architectuur, van historische gebouwen tot moderne ontwerpen. Je kunt de Zubizuri-brug, het Palacio Euskalduna en andere opvallende gebouwen verkennen.

5. Natuurlijke schoonheid: De stad is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, waaronder de bergen van Baskenland en de kustlijn van de Golf van Biskaje. Je kunt wandelen, fietsen of gewoon genieten van de natuur in de omgeving.

6. Kunst en cultuur: Bilbao heeft een bloeiende kunst- en cultuurscene met theaters, kunstgalerijen en culturele evenementen gedurende het hele jaar. Je kunt de Baskische cultuur en kunst ontdekken door lokale exposities en uitvoeringen bij te wonen.

7. Baskische festivals: De stad viert talloze traditionele Baskische festivals en evenementen gedurende het jaar, waaronder Aste Nagusia, de jaarlijkse week van feesten en culturele activiteiten.

8. Toegang tot andere Baskische steden: Bilbao is een handige uitvalsbasis om andere prachtige steden in Baskenland te verkennen, zoals San Sebastián, Vitoria-Gasteiz en Pamplona.

Kortom, Bilbao biedt een unieke mix van kunst, cultuur, gastronomie en natuurlijke schoonheid. Het is een stad met een rijke geschiedenis en een boeiende hedendaagse scene, waardoor het een geweldige bestemming is voor een stedentrip.

Jouw citytrip kan je boeken bij flextours, onze website waar je je reis volledig naar eigen wens en behoefte kan samenstellen. Ook kun je alle mogelijke excursies en activiteiten bijboeken.