Informatie over Costa Brava

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Costa Brava

Costa Brava: populair bij jongeren en jonge gezinnen. Vakantie aan de Costa Brava betekent verblijven op een kuststrook van 200 kilometer lengte, die loopt van de grens met Frankrijk tot voorbij het Spaanse plaatsje Blanes. Het is vooral bij jongeren en jonge gezinnen in het hoogseizoen een zeer populaire bestemming. Ook voor u?

Aan de noordoostelijke kust van Spanje

Tijdens uw vakantie aan de Costa Brava bevindt u zich in de autonome regio Catalonië, aan de noordoostelijke kust van Spanje. De Costa Brava begint aan de Frans-Spaanse grens bij de Spaanse plaats Llanca en loopt in zuidelijke richting door tot voorbij Blanes. Bekende plaatsen aan de Costa Brava zijn verder Cadaques, Platja d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calella en Barcelona.

Vliegen naar de Costa Brava

Wie met het vliegtuig op vakantie naar de Costa Brava gaat, vliegt meestal op de vliegvelden van Girona of Barcelona. Er gaan vanaf diverse vliegvelden in Nederland en net daarbuiten dagelijks meerdere vliegtuigen naar deze luchthavens. Overigens is de Costa Brava ook met eigen vervoer goed te bereiken. Wij bieden dan ook de meeste plaatsen en bestemmingen per eigen vervoer aan.

Stranden van zand en fijngrind

De stranden van de Costa Brava bestaan over het algemeen uit zand en fijngrind. In het noorden liggen deze stranden veelal aan kleine baaien, met daarbij een groen en heuvelachtig achterland. De bodem van de zee loopt bij de meeste stranden geleidelijk tot vrij snel af en in het noordelijke deel zijn deze deels bedekt met lage rotsen.

Warme zomers en milde winters

De zeekust van de Costa Brava heeft een evenwichtig klimaat en wordt gekenmerkt door warme zomers en milde winters. In de zomermaanden brengen de valwinden vanuit de Pyreneeën enige verkoeling, maar daardoor kan het ook tijdelijk regenen. De meeste neerslag valt in de herfst en de winter. Het is het hele jaar door geschikt voor een vakantie.

Cultuur: monumenten en authentieke bouwwerken

Wie op vakantie ook nog wat cultuur wil opsnuiven, komt aan de Costa Brava helemaal aan zijn of haar trekken. Kijk eerst eens of de plaats waar u verblijft mooie bezienswaardigheden heeft. De meeste badplaatsen beschikken namelijk over prachtige monumenten en authentieke bouwwerken. De streek maakt deel uit van de regio Catalonië, een regio met een geheel eigen cultuur en taal. Vooral tijdens feestdagen en festivals komt die Catalaanse cultuur tot uiting. Ook de plaats Barcelona ligt in het gebied van de Costa Brava. Uiteraard kunt u daar ook uw hart ophalen bij alle prachtige bezienswaardigheden. Een kleine greep: Parc Guell, de Sagrada Familia, de Montjuic en het Olympisch stadion.

Groot aanbod in uitgaansgelegenheden

Een vakantie aan de Costa Brava staat bekend om uitstekende uitgaansgelegenheden, en het gebied is dan ook al jaren favoriet onder vakantievierende jongeren. De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden in Lloret de Mar, Platja d’Aro en Rosas. Ook zijn er in veel kustplaatsjes diverse nachtclubs en bioscopen. Het gebied wordt ook veel bezocht door jonge gezinnen met kinderen.

{{mapsController.name}} op de kaart