Informatie over Costa del Sol

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Costa Del Sol

Vakantie aan de Costa del Sol: voor een breed publiek. De Costa del Sol ligt in het uiterste zuiden van Spanje en wordt door een gevarieerd publiek bezocht. Het gebied staat bekend om de lange stranden, diverse hotel- en appartementencomplexen, jachthavens, golfbanen en de vele winkels en horecagelegenheden. Ook is de streek populair bij overwinteraars en rustzoekers. Iets voor u, een vakantie aan de Costa del Sol?

Aan de zuidkust van Spanje in Andalusië

De Zonnekust, zoals de Costa del Sol in het Nederlands heet, ligt in Andalusië, aan de zuidkust van Spanje. Het wordt gevormd door het kustgebied van de provincies Granada en Málaga en strekt zich uit van Adra tot Gibraltar. Het kustgebied van de provincie Granada wordt ook wel Costa Tropical genoemd, ook zeer geschikt voor een vakantie. De Costa del Sol is zo’n 300 kilometer lang en is in te delen in 3 gebieden. De al eerder genoemde Costa Tropical in het oosten, het gebied ten oosten van Málaga en het meest bekende gebied ten westen van Málaga.

Vliegend op vakantie naar de Costa del Sol

Wie met het vliegtuig naar de Costa del Sol komt, vliegt normaal gesproken op de luchthaven van Malaga. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt een kleine 1900 kilometer.

Lange stranden en kleine strandjes aan baaien

De kust van de Costa del Sol is vlak tot heuvelachtig, met ten oosten van Málaga verspreide, witte, Spaanse dorpjes. Langs nagenoeg de gehele kustlijn (zo’n 300 kilometer) liggen lange zand- en fijngrindstranden tijdens uw vakantie. Ten oosten van Málaga worden deze ook afgewisseld met strandjes aan kleine baaien.

Milde winters en lange, warme zomers

Tijdens uw vakantie aan de Costa del Sol geniet u van een Middellandse Zeeklimaat. De winters zijn mild, de zomers zijn lang en warm en er is maar weinig regenval. Het vakantieseizoen loopt van december tot en met november, het hoogseizoen loopt van juni tot en met augustus. Voor overwinteraars is het door de milde winters ook een ideale plek om te verblijven.

De Costa del Sol biedt meer dan grote badplaatsen

Naast de grote badplaatsen die veel toeristen trekken met een vakantie aan de Costa del Sol, zijn er ook een aantal typisch Spaanse dorpjes. Enkele voorbeelden zijn Ronda, Nerja en Frigiliana. Landinwaarts vindt u in de steden een aantal belangrijke historische bezienswaardigheden. Wat dacht u van het Alhambra met de tuinen van Generalife in Grananda, de Mezquita in Córdoba en een Romeins amfitheater en kasteel in Málaga? In Sevilla geniet u nog van fraaie kerken, parken en musea. De Costa del Sol is eigenlijk een smeltkroes van culturen (als gevolg van de overzeese handel). De invloeden zijn terug te vinden in bijvoorbeeld de architectuur en de gastronomie.

Populaire badplaatsen

Ten westen van Málaga begint de skyline. U zult hem vaak zien tijdens uw vakantie van de Costa del Sol: een ruim 30 kilometer lange aaneenschakeling van hoge toeristische accommodaties van grote badplaatsen. Hier vindt u de meest bekende plaatsen als Torremolinos, Fuengirola en Marbella. Dit deel is ook de langst bestaande toeristische bestemming aan de Costa del Sol; de meeste gebouwen komen uit de jaren ’70. U kunt er behalve heerlijk zonnen ook heel goed winkelen. In Marbella en Puerto Banus zijn de winkels iets luxer, met boetieks van bekende kledingmerken.

{{mapsController.name}} op de kaart