Informatie over Costa Dorada

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Costa Dorada

Vakantie aan de Costa Dorada: lange, brede stranden. De Costa Dorada ligt aan de oostkust van Spanje en wordt gevormd door de kustgebieden van de provincie Tarragona en een deel van de provincie van Barcelona. De stranden zijn lang en breed en er zijn meer dan voldoende bars, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Een populaire bezienswaardigheid is de Romeinse stad Tarragona met overblijfselen uit het Romeinse Rijk. Ziet u een vakantie aan de Costa Dorada wel zitten?

Aan de oostelijke kust van Spanje

De prachtige streek Costa Dorada ligt aan de oostkust van Spanje, tussen de Costa Brava en de Costa del Azahar in. De kuststrook strekt zich uit van Barcelona tot aan Amposta en is ongeveer 160 kilometer lang. Het landschap is vlak tot lichtglooiend en vrij groen, met landinwaarts heuvels. In het noorden van de Costa Dorada zijn deze heuvels begroeid met pijnbomen, zuidelijker worden deze kaler en meer rotsachtig. Bekende plaatsen waar u tijdens uw vakantie aan de Costa Dorada kunt verblijven zijn naast Tarragona ook nog Salou, Cambrils en SItges.

Vliegen naar de Costa Dorada

Als u op zonvakantie naar de Costa Dorada gaat, kunt nu het makkelijkste vliegen op de luchthaven van Barcelona. Vanuit Nederland kunt u bijvoorbeeld vliegen vanaf de luchthavens van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1250 kilometer. Een goedkopere optie kan zijn om op vliegveld Reus te vliegen.

Uitgestrekte stranden

De Costa Dorada beschikt voornamelijk over lange en uitgestrekte stranden, die deels uit zand en deels uit fijngrind bestaan. Er zijn verder ook verschillende naaktstranden te vinden, met name bij de plaats Tarragona.

Geen overwinterbestemming

In tegenstelling tot de Costa’s die zuidelijker gelegen zijn, is de Costa Dorada geen overwinterbestemming. Het vakantieseizoen loopt dan ook vanaf april tot en met september. De noordelijke kust van de Middellandse Zee in Spanje heeft een evenwichtig klimaat met warme zomers en milde winters. Alleen bij een wind die uit het noorden waait, kan het tijdelijk wat kouder en regenachtig zijn. Goed om te weten voor uw vakantie!

Overblijfselen uit de Romeinse tijd

Ook op het gebied van cultuur heeft een vakantie aan de Costa Dorada u veel te bieden. In de streek vindt u veel historische bouwwerken en overblijfselen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. In de steden (waaronder bijvoorbeeld Reus) zijn naast de vele kerken en monumenten ook meer moderne gebouwen te bezichtigen. Tarragona, de provinciale hoofdstad van het Romeinse Rijk, herbergt onder andere een amfitheater en een aquaduct. Deze stad is in het jaar 2000 toegevoegd door UNESCO aan de werelderfgoedlijst van steden. In deze stad worden ook veel festivals en volksfeesten georganiseerd en staat onder andere bekend om de zogenaamde Castells; hoge torens van op elkaar staande mensen. Dit staat symbool voor de Catalaanse mentaliteit, namelijk strijden voor een gemeenschappelijk doel.

Winkelen en uitgaan

U zult het merken tijdens uw vakantie: aan de Costa Brava is een redelijk uitgebreid winkelaanbod. Houdt u wel rekening met de siësta, want vroeg in de middag zijn alle winkels gesloten. Overigens zijn in de toeristische plaatsen de winkels wel in de middag open, evenals op zondag en later op de avond. Salou en Sitges hebben de meeste winkels. Qua uitgaan heeft u ook voldoende mogelijkheden. Salou is de bekendste uitgaansstad aan de Costa Dorada; veel toeristen uit Cambrils en La Pineda gaan daar namelijk ook ’s avonds uit. Ook in Sitges zijn zeer veel uitgaansgelegenheden. Een groot deel van het aanbod is daar afgestemd op de vele homo’s die Sitges bezoeken.

{{mapsController.name}} op de kaart