Informatie over Ibiza

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Ibiza

Vakantie op Ibiza: hippe feesten en de rust van het binnenland. Het eiland Ibiza behoort tot de Balearen en is met name onder hippe jongeren een populair vakantie-eiland en heeft een groot aanbod van uitgaansgelegenheden. Toch kunt u er ook (met name in het binnenland) heel goed van de rust van het eiland genieten. Er zijn verschillende oude gebouwen, zoals kerken met unieke architectuur te bezichtigen.

Ten oosten van het Spaanse vasteland

Ibiza behoort tot de eilandengroep de Balearen. Deze eilanden liggen ten oosten van het Spaanse vasteland, in de Middellandse Zee. De Spaanse stad Barcelona ligt hemelsbreed op zo’n 300 kilometer afstand. De totale oppervlakte van Ibiza is 541 km2 en is daarmee ongeveer 3 keer zo groot als Texel. De kustlijn is zo’n 210 kilometer lang en verspreid over het eiland liggen meer dan 50 stranden. Op vakantie op Ibiza zult u ook een aantal hoge kliffen kunnen zien.

Vliegen voor uw vakantie naar Ibiza

In de zomer kunt u vanuit Amsterdam, Brussel, Luik en Düsseldorf rechtstreeks naar Ibiza vliegen. In het winterseizoen gaat dat vrijwel alleen maar via andere luchthavens van Spanje, of u reist het laatste stuk met de veerboot. Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Kleine zandstranden in baaien en inhammen

De zandstranden bij de toeristische plaatsen zijn meestal vrij klein en liggen veelal aan kleine baaien en inhammen. Bij Ibiza-stad en de buitenwijk Es Vivé vindt u helemaal geen stranden. De dichtstbijzijnde stranden liggen daar aan de aangrenzende buitenwijken Figueretas, Talamanca en Playa d’en Bossa. Het Playa d’en Bossa-strand is overigens met zijn lengte van 2,5 kilometer een grote uitschieter. In de directe omgeving van de zoutpannen aan de zuidrand van het eiland vindt u mooie, brede stranden. Heerlijk dus als u wilt zonnen tijdens uw vakantie op Ibiza. Er zijn naturistenstranden bij het gehucht Es Figueral aan de noordkust van het eiland en op enkele delen bij de zoutpannen in het zuiden. Het zuidelijke deel van dit strand wordt ook veel bezocht door homo’s.

Zacht en mediterraan klimaat tijdens uw vakantie

Het eiland Ibiza heeft een zacht en mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte, regenachtige winters. De beste reisperiode is van juni tot en met september. De beste maand om op vakantie naar Ibiza te gaan is eigenlijk nog wel september: het is dan aangenaam warm, de zee is lekker opgewarmd en in de clubscene worden de beste feesten gehouden.

Ibiza heeft prachtige natuur

Echt cultuur opsnuiven is er niet bij tijdens een vakantie op Ibiza. Maar naast het drukke uitgaansleven biedt Ibiza ook rust en prachtige natuur. De opvallendste verschijningen zijn natuurlijk de druipsteengrotten. De bekendste op Ibiza zijn de Santa Cova, de Es Cuieram en vooral de prachtige Cova de Can Marça. Die laatste is een fossiele druipsteengrot: er stroomt geen water meer door de grot waardoor er geen kalkafzetting meer plaatsvindt. Zeer bepalend voor het landschap van Ibiza is de bergrug Els Amunts. De hoogste berg van het eiland is de 475 meter hoge Sa Talaiassa.

Uitgaan tijdens uw vakantie op Ibiza

Ibiza is een eiland van uitersten: massatoerisme aan de ene kant en luxe villa’s met daarin de high society en sterren aan de andere kant. Overdag ziet u veel gezinnen met jonge kinderen, ’s avonds en ’s nachts komen jongeren en ouderen die zich jong voelen tot diep in de ochtend feesten. Iedereen viert op zijn eigen manier vakantie op Ibiza. De meeste uitgaansgelegenheden zijn in Ibiza-stad, de buitenwijk Playa d’en Bossa en in San Antonio Abad. De talloze discotheken in deze plaatsen worden bezocht door een jong en trendy publiek, waarbij homo’s vaak de boventoon voeren. Maar op een positieve manier: hetero’s zullen zich niet snel verloren voelen in deze gayscene.

{{mapsController.name}} op de kaart