Informatie over Mallorca

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Mallorca

Zonnige vakantie op Mallorca. De zandstranden en het klimaat van Mallorca oefenen een grote aantrekkingskracht uit op talloze toeristen. Waar kunt u uw vakantie op Mallorca het beste vieren met uw gezin? Een tip: in de mooie badplaats Alcudia is van alles te doen. Zonnen, sporten, lekker eten, cultuurproeven en nog veel meer. Ook in de omgeving is er veel te doen. Geniet met volle teugen van uw vakantie op Mallorca!

Grootste eiland van de Balearen

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee die tot Spanje behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 3640 km² en er wonen circa 846.000 mensen. De hoofdstad van Mallorca (en de Balearen) is Palma de Mallorca.

Vliegt u vanuit Nederland of Duitsland?

Als u vlak bij de Duitse grens woont, kunt u vanuit Duitsland vliegen naar uw vakantie op Mallorca. De kosten voor de vlucht zijn vaak lager en ditzelfde geldt voor de parkeertarieven. De volgende luchthavens liggen tot 2.5 uur rijden van de Nederlandse grens: Bremen, Dusseldorf, Weeze, Munster en Hannover. Vliegen vanaf Nederland is mogelijk vanaf de volgende luchthavens: Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Maastricht. Als u dicht bij de Belgische grens woont, kunt u ook nog vanaf Brussel vliegen. Vanaf Amsterdam is Mallorca ongeveer 2.5 uur vliegen. U komt dan aan op luchthaven Palma de Mallorca.

Vakantie op Mallorca = mooie stranden

Tijdens uw vakantie op Mallorca kunt u genieten van heerlijke stranden. Zo heeft Alcudia een mooi zandstrand, dat veilig is voor kinderen want het loopt geleidelijk af. Wilt u een dagje snorkelen? Neem dan eens een kijkje bij het strand van Puerto de Pollensa. U kunt hier namelijk prachtig snorkelen. De vissen blijven zelfs om u heen zwemmen zodat u ze goed kunt bekijken.

Subtropisch landklimaat

Mallorca heeft een subtropisch landklimaat. Op het eiland wordt het niet kouder dan 14°C. Als u verzekerd wilt zijn van een warme vakantie op Mallorca zonder regen, kunt u het beste in de maanden juli, augustus of september naar Mallorca reizen.

Volop cultuur op vakantie

Cultuur vindt u overal gedurende uw vakantie op Mallorca. De markt in Sineu is een aanrader voor cultuurliefhebbers. Dit is een authentieke markt waar u de traditionele gerechten kunt vinden en waar vee wordt verkocht. Als u naar de markt in Sineu wilt, kunt u de bus pakken. Binnen een uurtje arriveert u op de markt. Een retourtje kost ongeveer 5 euro. Als u uw vakantie op Mallorca in Alcudia viert moet u een keer naar Cap de Formentor. Dit is een uitkijkpunt op een berg waar u over de blauwe zee uitkijkt. Terwijl u over de berg naar het uitkijkpunt rijdt, kijkt u uit over de haven van Puerto de Pollensa. Het centrum van Alcudia bestaat uit een oude stadsmuur. Binnen de ommuurde, oude stadskern vind je authentieke gebouwen en huizen. Op zondag is er markt in dit centrum en is zeker het bezoeken waard.

Paardrijden langs de kust van Mallorca

Tijdens uw vakantie op Mallorca zijn er volop uitgaansgelegenheden. Vooral in Can Picafort en Alcudia zijn veel uitgaansgelegenheden. Als u wilt sporten tijdens uw vakantie op Mallorca zijn er voldoende mogelijkheden hiervoor. U kunt er watersporten beoefenen en ook mountainbiken is er een veelbeoefende sport. In Can Picafort kunt u paardrijden langs de kust.

{{mapsController.name}} op de kaart