Informatie over Menorca

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Menorca

Vakantie op Menorca: fraaie zandstranden en historische gebouwen. Menorca is het noordelijkste eiland van de Balearen en dankzij het unieke landschap in 1993 door UNESCO uitgeroepen tot biosferenreservaat. Het eiland heeft een grillige kustlijn met kleine, prachtige zandstranden. Kenmerkend zijn twee steden met een rijk verleden, Ciutadella en Mahon, waar u veel historische gebouwen en enkele musea vindt. Kies ook voor een heerlijke vakantie op Menorca!

Het noordelijkste eiland van de Balearen

In de Middellandse Zee ligt de bestemming van uw vakantie, Menorca, op zo’n 200 kilometer van het Spaanse vasteland. Het is het meest noordelijke eiland. De oppervlakte is 700 km2 en het eiland is 53 kilometer lang en gemiddeld 14 kilometer breed. In het oosten en westen van het eiland is het vlak, in het midden juist heuvelachtig. Vanaf de 357 meter hoge Monte Toro, heeft u een prachtig uitzicht over het hele eiland.

Vliegen voor uw vakantie op Menorca

De vliegduur vanaf Amsterdam naar Menorca (op de luchthaven van Mahón) bedraagt circa 2 uur en 45 minuten en de afstand is zo’n 1400 kilometer.

Enorm veel stranden

Een vakantie op Menorca is ideaal voor strandliefhebbers. Het eiland heeft namelijk meer stranden dan alle andere eilanden van de Balearen bij elkaar opgeteld. De beste en mooiste stranden liggen in het zuiden. De noordkust van Menorca is behoorlijk grillig en doet soms een beetje denken aan de Noorse fjorden. U vindt daar dan ook veel stille en ongerepte stranden. De aan de zuidkust gelegen plaats Son Bou heeft het langste zandstrand van het eiland. De stranden rondom de populaire badplaatsen worden druk bezocht.

Mediterraan klimaat

Tijdens uw vakantie op Menorca geniet u van een mediterraan klimaat. De warmste maanden zijn juli en augustus met temperaturen van rond de 27 graden. Eind oktober kan er een frisse en noordelijke wind waaien. De koudste maanden zijn januari en februari: gemiddeld met een temperatuur van 13 graden.

Prachtige cultuur en natuur

Er zijn 2 steden op Menorca die gekenmerkt worden door een rijk verleden. Dit zijn de steden Ciutadella aan de westkust en de hoofdstad Mahón aan de oostkust. In beide steden vindt u veel historische gebouwen en enkele musea. Echt grote badplaatsen vindt u op Menorca nauwelijks. Het zijn meestal wat kleinere badplaatsen zonder oorspronkelijke bebouwing. Aan de noordkust ligt het authentieke vissersdorpje Fornelis, waar de oorspronkelijke bebouwing veelal nog wel aanwezig is. Tussen de met lage pijnbomen begroeide heuvels, liggen zowel smalle als brede valleien met glooiende, door lage stenen muurtjes omgeven weilanden en akkers. Het hele eiland is beschermd natuurgebied en vooral het noordelijke deel is zeer groen en ongerept. Een mooie omgeving dus voor uw vakantie op Menorca!

Uitgaan op Menorca

Op Menorca zijn wel uitgaansgelegenheden aanwezig, maar in beperkte mate. Gezien het grote aantal families (met kleine kinderen) dat het eiland bezoekt, is er geen uitgebreid uitgaansleven met discotheken, bars en nachtclubs. Wel is er een uitgebreid aanbod van veelal eenvoudige eetgelegenheden. In de steden Ciutadella en Mahón heerst ’s avonds wel een levendige sfeer. Daar is het vooral achter de havens een aaneenschakeling van eet- en uitgaansgelegenheden, veelal met terras. Zeker een aanrader dus voor uw vakantie op Menorca!

{{mapsController.name}} op de kaart