Informatie over Sri Lanka

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Sri Lanka

Natuurlijke en culturele vakantie in Sri Lanka. Het eiland Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan en is dankzij het vele natuurschoon en de culturele schatten een van de mooiste landen ter wereld om te bezoeken. Tijdens een vakantie op Sri Lanka kunt u oog in oog komen te staan met olifanten in dichtbeboste oerwoudreservaten in het noorden en oosten van het land. Als u juist de voorkeur geeft aan rust en ontspanning, dan zijn de tropische stranden in het westen een must.

Een land met veel cultuur en een mooie kuststrook

Sri Lanka ligt niet ver van de kust van India en de eilandengroep de Malediven. De hoofdstad van het land is het aan de westkust gelegen Sri Jayawardenapura Kotte, dat een voorstad is van Colombo, de grootste stad van Sri Lanka. Aan deze kuststrook liggen ook de mooiste stranden. Op cultureel gebied bieden Colombo en Galle fraaie schatten, maar door het hele land zijn adembenemende tempels en andere bouwwerken te bewonderen.

Witte zandstranden met wuivende palmbomen

De beste stranden van Sri Lanka bevinden zich aan de westkust van het eiland, tussen de steden Negombo en Colombo. Hier zijn ook veel hotels, zodat de meeste toeristen voor hun vakantie naar Sri Lanka een verblijf in een van deze steden boeken. De stranden bestaan uit wit zand en de aanwezige palmbomen zorgen er voor dat u zich in een paradijselijk gebied waant. De door hun schoonheid meest geliefde stranden voor een vakantie op Sri Lanka zijn Negombo, Bentota, Unawatuna en Polhena. Daar is het op en top genieten van het heerlijke weer en het verkoelende water.

Vakantie vieren in een land met een tropisch klimaat

Het tropische klimaat van Sri Lanka zorgt ervoor dat de temperaturen gedurende het gehele jaar rond de 27 graden Celsius liggen. De variaties in het weer worden in de loop van het jaar vooral bepaald door de zuidwestelijke en noordoostelijke moesson. De eerste brengt regen aan de zuid- en westkust in de lente en de zomer, terwijl de tweede moesson van oktober tot februari veel neerslag aan de noord- en oostkust oplevert.

Veel natuurschoon en mooie architectuur

In het noorden en oosten van Sri Lanka liggen diverse nationale parken waar apen, krokodillen en Indische olifanten in het wild zijn te zien. Ook de prachtig en dichtbegroeide tropische flora is zeer de moeite waard. Voor wie tijdens zijn vakantie op Sri Lanka oude architectuur wil zien, heeft de handelsstad Galle nog een goed bewaard gebleven Hollandse vesting uit de zeventiende eeuw. U ziet dat u in Sri Lanka werkelijk alle kanten op kunt.

Actief vakantie vieren en gezellig uitgaan

Voor toeristen die een actieve vakantie op Sri Lanka willen beleven, zijn er op vele plaatsen watersportmogelijkheden. De heldere kustwateren lenen zich bij uitstek voor sporten zoals duiken en surfen. Met name golf- en kitesurfen zijn er populair. In Sri Lanka zijn bij een aantal plaatsen golfbanen te vinden. Als u wilt uitgaan, dan kunt u naar de diverse bioscopen, theaters en restaurants.

{{mapsController.name}} op de kaart