Informatie over Tanzania

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Tanzania

Afrika op haar best!
Tanzania beschikt over een schitterende natuur, met op de achtergrond de Kilimanjaro. In de vele nationale parken en reservaten kunt u inheemse vogelsoorten en de Big Five spotten. Tanzania is de vakantiebestemming voor de safariliefhebber.

Aan de Indische Oceaan


In het oosten van Afrika en aan de Indische Oceaan ligt Tanzania. Het land ligt op de evenaar. In het noorden grenst Tanzania aan Kenia en Uganda. In het westen grenst het land aan Congo, Rwanda en Burundi en in het zuiden aan Zambia, Malawi en Mozambique.
De afstand van west naar oost bedraagt ongeveer 1600 kilometer.
De hoofdstad van Tanzania is Dar es Salaam.
Voor de kust ligt het eiland Zanzibar, waar u heerlijk kunt ontspannen.

Zanzibar


De stranden van Zanzibar zijn erg populair voor toeristen.
Langs de kust en de rivieren van Tanzania groeien hoge kokospalmen, mangrovebossen en tropische regenbossen. De grond is hier vruchtbaar. De gebieden zijn hierdoor zeer geschikt voor het telen van mango’s, citroenen, sinaasappels en andere tropische vruchten.

Achter de kustlijn verandert het landschap in savanne met doornstruiken.

Tropisch klimaat


Aan de kust van Tanzania heerst een tropisch klimaat met een hoge vochtigheidsgraad. In het noordoosten heeft Tanzania een bergklimaat en is het een stuk kouder. In de nacht koelt het hier flink af.
De temperaturen liggen in Tanzania tussen de 22 en 30 graden Celsius.
In Tanzania valt het hele jaar door regen, maar er zijn wel twee regenperiodes. In maart tot mei vallen de ‘lange regens’ en van oktober tot en met december vallen de ‘korte regens’. Hierdoor kan op sommige plaatsen twee keer per jaar geoogst worden.

Het landschap van Tanzania is erg gevarieerd. Je vindt er savanne, steppe en tropische bossen. Hoogvlaktes en dalen wisselen elkaar af.

Vriendelijke bevolking


De bevolking van Tanzania staat bekend om de vriendelijkheid. Toeristen worden in het algemeen verwelkomd met een grote lach. De stammen vinden hun eigen stam meestal de beste en belangrijkste. Ze zijn daar erg trots op.
In Tanzania is het geloof ongeveer gelijk verdeeld. De bevolking bestaat uit Christelijke, islamitische en inheemse godsdiensten.
De hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro is een hele ervaring. De beklimming is niet te zwaar, maar een goede conditie is belangrijk.

De enorme krater Ngorongoro is zeker de moeite waard. Deze krater heeft een buitenaards aanzien, maar in werkelijkheid is dit een ingestorte vulkaan.

Duiken, safari’s en voetbal


Als u van watersporten houdt is het eiland Zanzibar een bezoek waard. De koraalriffen zijn erg interessant voor duikers en snorkelaars. Geniet van de prachtige onderwaterwereld en haar kleurrijke vissen.
Aan de stranden van Zanzibar komt u tot rust.

Het National Park Tarangire is erg interessant. Dit park wat in de Great Rift Valley ligt is bijna 4000 vierkante kilometer groot.
Een safari is zeker de moeite waard. Tanzania staat bekend om de safari’s, en die naam heeft het land niet zomaar gekregen.
In Tanzania leven veel dieren. Niet alleen de Big Five (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard) is er te zien. Ook giraffen, zebra’s, nijlpaarden, cheeta’s, hyena’s, gnoes, antilopen, gazellen, apen en flamingo’s komen in Tanzania voor.

In Tanzania is voetbal een populaire sport voor jongens. De meiden houden zich meer bezig met atletiek en basketbal.
Veel hardlopers uit Tanzania zijn succesvol in competities. Een keer per jaar wordt de Kilimanjaro marathon georganiseerd door een toeristenbureau. Het doel hiervan is om de mensen in Tanzania te motiveren om te sporten.

Tanzania is niet geschikt om uitgebreid te shoppen. U vindt er voornamelijk souvenirwinkels. Maar om te genieten van de natuur is Tanzania een perfect vakantieland.

{{mapsController.name}} op de kaart