Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau

Voor de meeste luchtvaartmaatschappijen is online inchecken geen verplichting. Wanneer online inchecken niet mogelijk is kun je dit op de luchthaven doen.

Uitzondering hierop zijn Ryanair en Easyjet waarbij online inchecken verplicht is. Doe je dit niet dan betaal je ter plaatse een fikse boete. In enkele gevallen is dit ook verplicht bij TUI Fly Deutschland en Condor. Informeer bij onze medewerkers of dit voor jouw reis nodig is.

De instructies voor het inloggen bij de luchtvaartmaatschappij vind je op de boekingsbevestiging bij ‘aanvullende informatie’.

Sinds 1 april 2014 is bij bijna elke reis de ruimbagage exclusief.

Omdat de bagageregelingen de laatste tijd vaak wijzigen raden we je altijd aan het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij op hun eigen website te bekijken.

Meer informatie vanuit Tjingo kun je hier teruglezen. Je kunt hier uiteraard ook met ons over bellen, chatten of mailen.

Op sommige routes vindt een tussenlanding plaats. Het vliegtuig landt dan op een luchthaven op je route en te tanken of passagiers in en uit te laten. Gemiddeld duurt een tussenlanding 45 minuten tot anderhalf uur. Soms wordt je gevraagd het vliegtuig te verlaten en te wachten in een transithal.

Wanneer je vluchtschema bekend is tonen wij deze op de website. Zijn de vluchttijden nog niet bekend dan worden ze getoond als ‘00:00 - 00:00’. Enkele weken voor vertrek worden deze tijden bekend gemaakt.

Een aantal luchtvaartmaatschappijen hanteert verschillende stoelklassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan economy, comfort en deluxe klasse.

Binnen de verschillende stoelklassen zijn ook nog verschillende tariefklassen. Vliegtuigstoelen met exact hetzelfde comfort worden tegen verschillende tarieven aangeboden. Zo kan je buurman op dezelfde economy stoel als de jouwe hiervoor meer of minder hebben betaald. Welk tariefklasse geldt wordt bepaald aan de hand van beschikbaarheid.

Bij een normale pakketreis of samengestelde reis is de transfer vrijwel altijd inbegrepen tenzij dit anders vermeld wordt. Let hierbij ook goed op het kopje ‘errata’ of ‘belangrijk lees meer’.  Houd er rekening mee dat de standaard bijgeboekte transfer altijd gedeeld shuttlevervoer is. Wil je een privétransfer bijboeken? Dit kan via onze medewerkers.

Bij stedentrips (denk hierbij aan een mooie reis naar bijvoorbeeld Praag, Valencia, Boedapest etc) is je transfer nooit inbegrepen.

Bij touroperator De Jong Intra is transfer nooit inbegrepen.