Informatie over Thailand

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Thailand

Op vakantie naar Thailand. Thailand is een bijzondere en fascinerende vakantiebestemming voor liefhebbers van cultuur, natuur en zeker ook voor strandliefhebbers. Combineer een echte strandvakantie – aan idyllische witte zandstranden met kristalhelder water – met uitstapjes naar boeddhistische tempels en druipsteengrotten, duik het oerwoud in of maak een culturele rondreis. Het kan allemaal hier!

Divers landschap

Thailand ligt in Zuidoost-Azië. Het land heeft een totale lengte van 1650 kilometer en is ruim 16 keer groter dan Nederland. Het landschap is divers met grote rivieren, regenwouden, bergen en bossen. De hoofdstad Bangkok – een echte miljoenenstad met 12 miljoen inwoners – ligt min of meer in het midden, aan de Golf van Thailand. Het internationale vliegveld van Bangkok ligt op bijna 40 kilometer van het hart van de metropool.

Prachtige witte stranden

Thailand heeft een lange kustlijn met oneindig veel mooie stranden. We zetten een aantal populaire stranden voor uw vakantie in Thailand voor u op een rijtje. Long Beach op het eiland Koh Chang is een mooi wit en rustig zandstrand. Hat Rin – het strand van de zonsondergang - bij Koh Phangan is het drukste en populairste strand van Thailand. Maya Bay bij Koh Phi Phi Le is een wit zandstrand in een beschutte baai met prachtige kalkstenen rotsen die uit de heldere zee omhoog steken. Op het Mai Khao-strand op Phuket kunt u genieten van wederom een wit strand met palmbomen.

Een tropische vakantie

Tijdens uw vakantie in Thailand zult u merken dat het een tropisch land is, met temperaturen overdag tussen de 20 en 37 graden en regelmatig regen. De minste regen valt in onze wintermaanden, van november tot en met februari. Dit zijn dan ook de beste maanden om op vakantie naar Thailand te gaan. De maanden maart, april, mei en juni zijn vochtig en warm. Het echte regenseizoen is van juni tot oktober; in deze tijd valt er vooral aan het eind van de middag veel regen in korte tijd. Over het algemeen duren de buien in het zuiden langer dan in het noorden van het land.

Boeddhistische tempels, bergen en bossen

Thailand is een overwegend boeddhistisch land en als u op vakantie bent in Thailand komt u overal aspecten van dit geloof tegen waaronder tempels, monniken en Boeddhabeelden. What Po is een tempel met de grootste liggende Boeddha (46 meter lang) in het hartje van Bangkok, die absoluut een bezoekje waard is. Houdt u wel de lokale regels in acht: schaars gekleed en schoenen aan in de tempel worden niet op prijs gesteld. In Kanchanaburi – een bergachtige regio in het westen van Thailand bekend van de rivier de Kwai – kunt u het regenwoud in en prachtige watervallen bewonderen. Op het bosrijke eiland Phuket met zijn grillige kustlijn en mooie zandstranden vindt u druipsteengrotten, een dierentuin met krokodillen, grotschilderingen, een oerwoud en de What Chalong tempel.

Uitgaan en sporten

De meeste uitgaansgelegenheden vindt u in de toeristische centra, bijvoorbeeld op het eiland Phuket. Op sportief gebied trekt natuurlijk de zee (zwemmen, duiken, diepzeevissen), maar ook (lange) wandeltochten door het oerwoud. Wilt u tijdens uw vakantie in Thailand golfen, dan kan dat onder andere in Phuket, Bangkok en Kanchanaburi.

{{mapsController.name}} op de kaart