Informatie over Tsjechie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Tsjechie

Tsjechië is een populair en fantastisch vakantieland. De zomers zijn niet te warm en de winters niet te koud. Het land kenmerkt zich door het eten en de cultuur. Zo beschikt het land over veel openluchtmusea en architectuur. De accommodaties zijn hier van 1 tot 5 sterren. Geniet in Tsjechië van de cultuur en de natuur!

Centrale ligging in Europa


Tsjechië ligt centraal in Europa en wordt omringd door de landen Duitsland, Oostenrijk, Polen en Slowakije. Het land beschikt over prachtige bergen waaronder de Snežka van ca. 1600 meter hoog. Als u van natuur houdt, dan is een accommodatie in het westen van Tsjechië aan te raden in Bohemen. Deze regio staat bekend om de rivier de Moldau (Vltava), kastelen, een aantal kuuroorden in het noordwesten en fraaie natuurgebieden. De hoofdstad en tevens de grootste stad van Tsjechië is Praag.

Heerlijk genieten aan het water


Tsjechië heeft veel plekjes waar u heerlijk kunt zonnen. Zo heeft het land diverse stranden en meren. Voor de echte zonliefhebbers zijn de meren Lipno, Orlik en Slapy in de Moldau en Nové Mlýny in de Dyje sterk aan te raden. U kunt hier heerlijk genieten aan het water. Tevens kunt u naar het Reuzengebergte en Boheemse woud om gezellig te gaan picknicken aan het water.

Verschillende klimaten


Tsjechië heeft drie klimaten. Een daarvan is het gematigd zeeklimaat met zachte zomers en milde winters. Daarnaast heeft Tsjechië een gematigd landklimaat met strengere winters en met hoge kans op neerslag. Het derde landklimaat is een koel landklimaat. De zomers zijn met een gemiddelde temperatuur van 20 graden in juli niet te warm. De koudste temperatuur geldt in januari met -5 graden Celsius. De gemiddelde neerslag per jaar is 450 tot 650 mm in de lager gelegen gebieden en in de bergen valt er 1000 tot 2000 mm regen.

Een land vol cultuur en heerlijk eten


De inwoners van Tsjechië noemen zich grotendeels Tsjech. Een klein deel van het land noemt zich een Moraviër. Tsjechië is het perfecte land wanneer u op zoek bent naar cultuur. Het land beschikt over genoeg musea met architectuur en kunst. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het museum van het communisme in Praag. In het land liggen veel dorpjes waarvan het oorspronkelijke karakter behouden is gebleven. Daarnaast beschikt Tsjechië over prachtige monumenten. In Tsjechië liggen ook historische steden als Telc en Olomouc.

In Tsjechië zijn ze dol op stevige kost zoals varkensvlees en rundvlees met vette jus. Zij eten daarbij gekookte aardappelen of knedliky, een soort gestoomd brood dat gegeten wordt in plaats van aardappelen. Vis, wild en gevogelte vormen voor de Tsjechen een lekkernij. Over het algemeen stemmen veel restaurants zich af op de toeristen. Zij serveren voornamelijk internationale gerechten maar ook typische Tsjechische gerechten zoals zuurkool, goulash, gefrituurde aardappelpannenkoekjes, schnitzels, runderlap met gebakken ei en ingemaakte groenten zoals kool, ui en paprika.

Veel te doen in Tsjechië


In Tsjechië is genoeg te doen voor de toeristen. Er is een breed aanbod van uitgaansgelegenheden. Zo kunt u naar bioscopen, concertzalen en theaters. De voorstellingen beginnen vaak vroeg in de avond. In Praag en diverse andere grote steden zijn er grote cafézalen. Alle grote steden beschikken over discotheken waar u uw vakantie op feestelijke wijze kunt beleven. Bij het Tsjechisch Bureau voor Toerisme kunt u informatie verkrijgen over de mogelijkheden in Tsjechië.

Daarnaast biedt het land veel sportmogelijkheden. In Tsjechië kunt u bijvoorbeeld ’s winters van de pistes skiën tijdens uw wintersportvakantie. De prijzen in Tsjechië zijn voordeliger dan bij de Alpen. Veel toeristen besluiten daarom om hier hun vakantie te vieren.

{{mapsController.name}} op de kaart