Informatie over Kusadasi

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kusadasi

Heerlijk genieten aan de kust van Turkije.
Turkije is een populaire bestemming voor mensen die graag van zon en zee genieten op vakantie. Kusadasi is een van de plaatsen in dit land waar veel mensen hun vakantie vieren. Mooie stranden, gezellige strandtenten en meer dan voldoende mogelijkheden om te watersporten maken Kusadasi tot een ideale vakantiebestemming om optimaal van te genieten!

Aan het strand en de haven

Kusadasi is een grote, drukke en levendige bad- en havenplaats in Turkije. De stad heeft een groot centrum met allerlei winkeltjes, uitgaansgelegenheden en restaurants. Het centrum valt op door de vele autovrije straten en pleintjes. Ook zijn er 2 kleinere centra. In Kusadasi zijn 3 havens, waaronder een jachthaven en een ferryhaven, waar regelmatig enorme cruiseschepen te bewonderen zijn tijdens uw vakantie. Kusadasi is tegen een heuvel aan gebouwd, zodat er veel hoogteverschillen zijn. Deze worden vaak overbrugd door sterk hellende en soms slecht onderhouden wegen. Vanuit een aantal hotels heeft u een prachtig uitzicht over de zee en de plaats Kusadasi.

Vliegen voor uw vakantie naar Kusadasi

U kunt naar Kusadasi vliegen vanaf de luchthavens van Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Brussel Zaventem en de vliegtijd (naar Izmir) bedraagt ongeveer 4,5 uur. De reistijd naar uw verblijf in Kusadasi bedraagt vervolgens ongeveer 1 uur.

Smallere stranden van kiezels en zand

Wilt u als u naar Kusadasi op vakantie gaat ook graag naar het strand? De stranden van Kusadasi zijn over het algemeen niet zo heel breed, waardoor het er wat sneller druk wordt. De stranden in het uiterste zuiden en noorden van de plaats zijn wat rustiger. Ze bestaan voornamelijk uit kiezels, zand en/of plateaus. Op de bodem liggen keien, kiezels en zeewier en de bodem loopt vrij geleidelijk af.

Zonliefhebbers komen aan hun trekken

Turkije heeft een warm zeeklimaat, ook wel mediterraan klimaat genoemd. Wie zijn vakantie in Kusadasi doorbrengt, zal dus profiteren van warme tot hete zomers aan de kust. Meer landinwaarts is het klimaat wat gematigder. De maanden juni en september zijn over het algemeen de meest aangename maanden om op vakantie naar Kusadasi te gaan: het is dan lekker warm, maar de ergste zomerhitte is dan vaak al verdwenen.

Van alles te doen in en rondom Kusadasi

Vanuit Kusadasi kunt u verschillende excursies beleven. Wat dacht u van een bezoekje tijdens uw vakantie in Kusadasi aan waterpretpark Aqua Fantasy of Adaland? Of ga naar het Duiveneiland, ten westen van de plaats, waar u een 16e eeuws handelsfort kunt bekijken. Het is ook leuk om boottochtjes te houden voor de kust of om een jeep-, ezel-, of kamelensafari mee te maken. Wilt u toch nog net iets meer cultuur opdoen, ga dan naar het archeologische gebied Efeze of doe een dorpstour (met onder andere een bezoek aan het Turks-Griekse dorp Sirince).

Duik in de zee en in het uitgaansleven

De kust van Turkije is perfect om te gaan duiken of andere watersporten te beoefenen. Wie zijn vertier liever in de avond beleeft, kan op vakantie in Kusadasi gebruik maken van allerlei soorten uitgaansgelegenheden die met name in het centrum gelegen zijn. Daar vindt u bijvoorbeeld de zogeheten Bar Street met alleen maar kroegen, bars en discotheken.

{{mapsController.name}} op de kaart