Informatie over Alanya

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Alanya

Alanya heeft alles voor een ideale vakantie. Een vakantie in Alanya, dat staat gelijk aan zonnige dagen op het strand, volop waterpret in de Middellandse Zee en mooie ontdekkingstochten door de omgeving. Deze populaire badplaats heeft alles wat een strandvakantie in Turkije zo aantrekkelijk maakt. Niet alleen mooi weer en een prachtig strand, maar ook volop uitstekende restaurants en sfeervolle terrassen. Boek vandaag nog uw welverdiende vakantie!

Alanya: de topbestemming in Turkije!

Aan de Turkse Rivièra is Alanya een van de meest populaire badplaatsen. Niet zo vreemd, want de stranden van deze stad aan de zuidkust van Turkije zijn werkelijk prachtig. De plaats ligt aan de Middellandse Zee, waarin u dankzij de aangename watertemperatuur het hele jaar door heerlijk kunt zwemmen. Het strand is zo mooi dat de Egyptische koningin Cleopatra het cadeau kreeg van haar Romeinse minnaar. Het achterland van Alanya wordt gevormd door het Taurusgebergte, dat altijd garant staat voor spectaculaire uitzichten.

Direct per vliegtuig bereikbaar

Voorheen bereikte u Alanya via het vliegveld van Antalya, maar tegenwoordig beschikt Alanya over een eigen vliegveld genaamd Gazipasa. U kunt op Gazipasa vliegen of op Antalya. Vanaf Amsterdam bent u ongeveer 4 uur onderweg met het vliegtuig, waarna u aan uw vakantie in Alanya kunt beginnen.

Koninklijke stranden

In Alanya vindt u twee prachtige stranden. In het westen ligt Cleopatra-strand, vernoemd naar de beroemde koningin uit Egypte. Het strand wordt gevormd door fijngrind. In het oostelijke deel van Alanya ligt het Oost-strand. Een mooi zandstrand, afgewisseld met fijngrind. Voorzieningen als douches, toiletten en kleedcabines zijn hier gratis. Wilt u gebruiken maken van de parasols of de ligbedden, dan betaalt u hier wel een bedrag voor.

Het heerlijke klimaat van de Middellandse Zee

Turkije is natuurlijk de ideale bestemming als u wilt genieten van het strand, de zee en vooral mooi weer. De regen valt hier voornamelijk in de winter, waardoor de zomers warm en droog zijn. De mist uit het Taurusgebergte zorgt ’s ochtends soms voor mooie regenbogen. Tijdens de zomermaanden is het warm, maar niet te heet met gemiddelde dagtemperaturen rond de 27 graden. Ideaal weer dus om tijdens uw vakantie in Alanya te zonnen op het strand, maar ook om overdag nog eens wat te kunnen ondernemen.

Meer dan zon, zee en strand

Naast de mooie stranden is er natuurlijk tijdens uw vakantie in Alanya nog meer te zien. In de steile rotswanden van het Taurusgebergte zijn verschillende grotten verstopt, die voor toeristen te bezoeken zijn. Zo zijn er de druipsteengrotten van Damlatas, de Piratengrot waar piraten zich vroeger schuil hielden en de 400 meter lange Liefdesgrot. Ook is het mogelijk om te raften of op excursie te gaan naar Cappadocië. Dit landschap dat op de Werelderfgoedlijst staat is gevormd door vele vulkaanuitbarstingen en lijkt daardoor haast op een maanlandschap.

Volop faciliteiten voor sport en uitgaan

Als u wilt sporten, vindt u op vakantie in Alanya vaak mogelijkheden hiertoe bij uw hotel. De meeste hotels beschikken over eigen sportfaciliteiten, zoals een tennisbaan, fitnessruimte of sportveld. Het heldere water van de Middellandse Zee is natuurlijk erg aantrekkelijk. De echte waterratten kunnen zich tijdens het raften helemaal uitleven. Na zo’n actieve dag is het natuurlijk heerlijk om even bij te komen met een goed diner of een lekker fris drankje op het terras. In Alanya heeft u wat dat betreft meer dan genoeg keuze. Wie daarna nog niet moe is kan nog even doorfeesten in een van de discotheken van Alanya.

Transfertijd

Transfertijd vanaf Gazipasa Airport naar : Alanya: ca. 55 minuten Incekum: ca. 75 minuten Kestel ca. 40 minuten Konakli ca. 70 minuten Obagol ca. 50 minuten Okurcalar ca. 80 minuten De transfertijden bij de bestemmingen zijn bij benadering aangegeven. Afhankelijk van het aantal te bezoeken hotels en de drukte in het verkeer, kan dit langer of korter zijn.

{{mapsController.name}} op de kaart