Informatie over Kemer

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kemer

Van vissersdorp naar populaire badplaats.
Kemer heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van vissersdorp tot een populaire badplaats. Het ligt tussen de pijnbomen aan de voet van het Taurusgebergte. De omgeving van de stad wordt nog niet ontsierd door allerlei moderne hoogbouw. Boek ook een vakantie naar Kemer!

Centrum met autovrije winkelstraat

Als u tijdens uw vakantie Kemer bezoekt, dan valt direct het centrum met de lange, autovrije winkelstraat op. Tussen het centrum en de zee vindt u een promenade met daarachter enkele uitgaansmogelijkheden en een sfeervolle jachthaven. Vlakbij de jachthaven vindt u talloze winkels, terrassen, restaurants, cafés en bars. Op de boulevard aan het kiezelstrand kunt u heerlijk wandelen en bij de jachthaven van Kemer kunt u allerlei zeilsporten beoefenen. Kemer ligt aan de zeezijde van de drukke verkeersweg naar Antalya.

Vliegen op vakantie naar Kemer

Wie naar Kemer op vakantie gaat, landt op het vliegveld van Antalya. De tijd van de vlucht bedraagt zo’n 4 uur. Vanaf Antalya bedraagt de afstand naar Kemer zo’n 45 kilometer. In Nederland vertrekken er vluchten naar Antalya vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Kiezelstranden met faciliteiten

Er zijn 2 stranden in Kemer, waaronder het lange kiezelstrand met daarachter voor een deel de brede promenade (Kemer-strand). Ook is er het kleinere kiezelstrand (Ayisigi-strand) met daarachter het lounge-achtige Moonlight Park; inclusief klein waterpark, tennisbaan, speeltuin, dolfinarium en horecagelegenheden. Bijna alle hotels in Kemer hebben een eigen (soms afgezet) stuk strand met ligbedden, parasols en diverse watersporten. Er zijn ook een aantal horecagelegenheden op het strand, die voornamelijk ook bij de hotels horen.

Heerlijk in juni en september

In de diverse streken van Turkije is het klimaat verschillend maar het land heeft over het algemeen een warm zeeklimaat. Een andere naam is ook wel een mediterraan klimaat. Als u uw vakantie in Kemer viert, heeft u aan de kust warme tot hete zomers. Gaat u meer landinwaarts, dan is het klimaat wat gematigder. Juni en september zijn normaal gesproken de meest aangename maanden om op vakantie naar Kemer te gaan. Regenval is er voornamelijk in de herfst en winter.

Klassieke steden

Kemer is een goed uitgangspunt voor excursies naar een aantal indrukwekkende klassieke steden. Wat dacht u van Termessos, Perge en Aspendos? Een belangrijke stad uit de oudheid was het Lycische Phaselis, dat 13 kilometer ten zuiden van Kemer ligt. Er zijn een aquaduct en een haven (die uit de Romeinse tijd dateren) deels bewaard gebleven in die stad. De stad is met name ook een bezoek waard vanwege de ligging van de ruïnes. In Kemer zelf kunt u ook nog aan excursies deelnemen zoals kameelrijden, een boottocht en een jeep- en trucksafari.

Gezellige avonden in Kemer

U kunt tijdens uw vakantie in Kemer heerlijk uit eten gaan. Er zijn meer dan 80 restaurants in de plaats te vinden: zowel in het centrum als aan de boulevard. Uw avond wordt nog gezelliger als u een bezoek brengt aan een van de 30 bars en kroegen in Kemer. Natuurlijk komen ook de echte stappers aan hun trekken in de diverse discotheken.

{{mapsController.name}} op de kaart