Informatie over Side

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Side

Bijzondere badplaats met een rijke historie.
Wanneer u heerlijk strandweer graag combineert met culturele uitstapjes, is een vakantie in Side echt iets voor u. Hier vindt u heerlijke zandstranden langs de Middellandse Zee en is er in het oude centrum nog veel bewaard gebleven van de rijke historie van deze badplaats. Een veelzijdige bestemming dus, waar u volop van Turkije zult genieten!

Bijzondere plek aan de Turkse Rivièra

U vindt Side aan de Turkse Rivièra, tussen andere populaire badplaatsen als Alanya en Antalya. Hier aan de zuidkust van Turkije is het heerlijk vakantie vieren dankzij mooie stranden langs een helderblauwe zee. Side was ooit onderdeel van Griekenland, waarvan nu nog steeds de restanten zichtbaar zijn. Dit zult u vooral ontdekken tijdens een wandeling door het oude centrum, dat op een klein schiereiland gelegen is. Door de omhoog lopende straatjes en steegjes wandelt u mooi naar de stranden en de haven.

Goed bereikbaar vanuit Nederland

U bereikt Side door vanuit Nederland naar Antalya te vliegen. Side ligt op 75 kilometer afstand van het vliegveld van Antalya. Vanuit Nederland kunt u hier vanaf Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht naartoe vliegen. Vanaf het vliegveld reist u verder, om aan uw welverdiende vakantie in Side te beginnen.

Mooie stranden rond het oude centrum

Side staat niet alleen bekend om zijn lange geschiedenis, maar ook om zijn mooie stranden. Zo vindt u ten zuidwesten van het oude centrum het Centrum-strand. Sorgun-strand is gelegen ten zuiden van de landtong en het oude centrum, terwijl u ten noorden daarvan weer Side-strand vindt. Alle stranden bestaan uit zand waarop u heerlijk met een handdoek of kleed kunt liggen. Er zijn ook gratis faciliteiten aanwezig, zoals toiletten, kleedcabines en douches. Wilt u gebruik maken van ligbedden of parasols, dan moet u daar wel voor betalen.

Heerlijk warm zomerweer

Wanneer u kiest voor een vakantie in Side kunt in ieder geval rekenen op heerlijk weer. Zo kunt volop genieten van de prachtige stranden en het verkoelende zeewater. Dankzij het mediterrane klimaat zijn de winters mild en de zomers lang, heet en droog. Juli en augustus zijn de warmste maanden, maar in mei en juni is het hier ook al zeer aangenaam. Zo kunt u toch genieten van de zon zonder dat het te heet voor u is.

De oude schatten van Side

Side kent een rijke historie, aangezien het ooit een onderdeel van Griekenland was. Van die geschiedenis is veel bewaard gebleven, zoals u zult zien tijdens uw vakantie in Side. In het oude centrum van de stad vindt u nog enkele restanten uit die tijd. Zo kunt u hier de overblijfselen van een amfitheater bewonderen, maar ook een aquaduct en delen van de oude stadsmuur. Een bijzondere omgeving dus, waar uw zonvakantie een mooi cultureel tintje krijgt.

Lekker eten en drinken na het sporten

Maar er is nog veel meer te doen dan strand en cultuur wanneer u op vakantie in Side bent. Wie wat avontuurlijker is aangelegd, kan zich helemaal uitleven met canyoning en raften. Heeft u het liever wat minder spannend, dan is een potje tennis, squash of fitness vaak ook mogelijk. De meeste hotels beschikken namelijk over eigen sportfaciliteiten. Na zo’n inspanning is het natuurlijk heerlijk om weer even bij te komen onder het genot van een goed diner of verfrissend drankje op het terras. U zult ontdekken dat Side ook op dat gebied uw verwachtingen zal overtreffen!

{{mapsController.name}} op de kaart