Informatie over Venezuela

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Venezuela

Venezuela is een land met een veelzijdig landschap. In 1935 ontdekte James C. Angel in Venezuela de hoogste waterval van de wereld, Angel Falls. Het is gelegen in het regenwoud van de Guyana Highlands aan de Rio Churún en heeft een imposante hoogte van 979 meter. De grootste toeristentrekpleister is het eiland Isla de Margarita met witte zandstranden en koraalriffen. De meeste faciliteiten zijn te vinden in het levendige Porlamar, met onder andere winkels en uitgaansgelegenheden. Het eiland profiteert van een taxfree status, waardoor de prijzen relatief laag zijn.

Geografie


Venezuela ligt in het noorden aan de Caribische Zee en in het noordoosten aan de Atlantische Oceaan. Het grenst in het oosten aan Guyana, in het zuiden aan Brazilië en in het zuidwesten en westen aan Colombia. Voor de noordkust liggen de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao.

Historie


In 1498 werd Venezuela ontdekt door Columbus. De naam Venezuela (Klein Venetië) is ontstaan in 1499. In 1521 werden de eerste Spaanse vestigingen in Venezuela opgericht. Onder leiding van Simón Bolivar werd het land in 1821 onafhankelijk van Spanje. In 1830 werd Venezuela een onafhankelijke republiek en gedurende de negentiende en twintigste eeuw was er sprake van politieke instabiliteit, onrust en een dictatuur. Hugo Chavéz won in 1998 ruim de presidentsverkiezingen en zorgde voor een nieuwe grondwet.

Klimaat


In de Llanos heerst een savanneklimaat, terwijl het binnenland in het noordwesten, zuiden en oosten tropisch heet is. De overheersende wind is de noordoostpassaat, waardoor vooral aan de kust de temperaturen worden gematigd.

Economie


Venezuela is het rijkste land van Zuid-Amerika. De belangrijkste inkomstenbronnen van Venezuela zijn aardolie en toerisme.

Toerisme VenezuelaPopulaire steden/gebieden


Populaire steden zijn: Caracas, El Litoral, Macuto, Puerto Cabello, Barcelona Puerta de la Cruz, Porlamar en Cumaná. De populairste eilanden van Venezuela zijn: Isla Margarita en Les Roques.

Stranden


(Witte) zandstranden.

Natuur


Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat onder andere uit een tropisch regenwoud, savannes, woestijnachtig duinlandschap, bergen en zandstranden. Venezuela is grofweg te verdelen in drie verschillende gebieden; het (kust)gebergte Andes in het noordwesten, de Llanos, een grote centrale laagvlakte in het midden van het land en het Guyanan massief in het zuidoosten. Het Andesgebergte splitst zich op in verschillende bergketens. Rond de stad Mérida bereikt de Andes hoogtes van 5000 meter. Het Guyana massief wordt gekenmerkt door vele indrukwekkende tafelbergen met platte toppen en steile hellingen. Hier zijn veel watervallen, waaronder de hoogste van de wereld, Angel Falls van 979 meter. Voor de kust liggen 72 veelal kleine koraaleilandjes, die samen de Dependencias Federales vormen. Het bekendste eiland is het toeristeneiland Isla de Margarita. Het eiland is glooiend tot heuvelachtig en heeft voornamelijk zandstranden en koraalriffen.

Cultuur


De hoofdstad en grootste stad van Venezuela is Caracas. Overige belangrijke steden zijn Maracaibo, Barquisimeto, Valencia, Maracay en Ciudad Guyana. Circa 85 procent van de bevolking woont in en rondom de steden in het noorden van Venezuela. Ondanks dat de helft van het land ten zuiden van de rivier de Orinoco ligt, woont daar slechts 5 procent van de bevolking. De bevolkingssamenstelling van Venezuela is heel divers met de oorspronkelijke Indianen, de Spaanse kolonisten, Afrikanen en immigranten als Italianen, Portugezen en Duitsers.

Tradities en souvenirs


Op het eiland Isla de Margarita is het winkelaanbod groot. Het grootste winkelaanbod is in Porlamar en Juan Griego. Door de taxfree status is vooral in Porlamar een zeer groot winkelaanbod met veel merkkleding. Het aantal souvenirwinkels is echter gering. In Juan Griego zijn in vergelijking met Porlamar eenvoudige kledingzaken van veelal Arabische eigenaren. Typische souvenirs zijn handgemaakte producten zoals manden, beeldjes en houtsnijwerk.

Lokale keuken


De Venezolaanse keuken is een mengeling van aroma's, smaken en kleuren. In de Venezolaanse keuken worden voornamelijk vlees en bonengerechten gebruikt. Maïs, banaan, suikerriet, kip, schaaldieren en pannenkoeken zijn tevens populaire ingrediënten. Elke regio kenmerkt zich door eigen gewoonten en/of gebruiken van de bevolking. Een typische lokale specialiteit is de Arepas, zogenaamde meelballen met een vulling van vlees of vis, in olie gebakken. Andere specialiteiten zijn Cachapo de Carabobo, een tortilla met room of kaas en El Pabellón Criollo, witte rijst met vlees, zwarte bonen en repen gefrituurde banaan. In Venezuela worden voornamelijk vruchtensappen gedronken.

Classificatie accommodaties


Er is een officieel classificatiesysteem. De classificatie van hotels wordt uitgedrukt in sterren (1 tot en met 5 sterren). De classificatie van appartementen en/of bungalows wordt uitgedrukt in sterren (1 tot en met 5 sterren). Deze classificatie is over het algemeen in vergelijking echter lager dan de Europese standaard.

Vervoer


De nationale luchtvaartmaatschappij van Venezuela is Conviasa (Venezolana Internacional de Aviación). Het spoorwegennet in Venezuela is slecht, in 1990 was er 336 kilometer spoorbaan, maar door slecht onderhoud is dit traject niet betrouwbaar en wordt het voornamelijk gebruikt voor goederentransport in plaats van personenvervoer. De nationale spoorwegmaatschappij IAAFE (Instituto Autonómo Administratión de Ferrocarilles del Estado) heeft plannen voor uitbreiding van het net in het Llanosgebied. Er wordt rechts gereden. Het wegennet in Venezuela is goed. Van de 93.500 kilometer weglengte is tachtig procent het gehele jaar te berijden. Circa 30.000 kilometer is geasfalteerd of heeft een betonnen wegdek. In en rond Caracas zijn goede autosnelwegen die de stad met overige belangrijke plaatsen verbinden. Het land is geschikt om een auto te huren.

Grensformaliteiten


Er is een geldig paspoort en geldig retour- of doorreisticket vereist. Het paspoort dient bij aanvang van de reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. De vertrekbelasting bedraagt 34 US Dollars per persoon. Een visum is alleen nodig bij een verblijf langer dan 90 dagen. In het vliegtuig ontvangt men een zogenaamde toeristenkaart, die bij aankomst ingeleverd dient te worden bij de paspoortcontrole.

Prijsniveau


Het gemiddelde prijsniveau van het land is laag in vergelijking met Nederland. Bij de meeste rekeningen (ook bij hotels) wordt nog 10% belasting bij de prijs opgeteld. De prijzen in bars en restaurants zijn zeer gunstig. Sterke drank is soms zelfs goedkoper dan drinkwater. Groente en fruit zijn duur. Fooi geven is in Venezuela heel gebruikelijk. De meeste restaurants rekenen standaard bedieningsgeld. Hiernaast wordt er ook 5 tot 10% fooi gegeven.

Gezondheid


Als u naar Venezuela reist, zijn de volgende vaccinaties aanbevolen: Gele koorts vaccinatie, dtp (difterie, tetanus, polio) en bescherming tegen hepatitis A. In Venezuela komt het gehele jaar malaria voor. Anti-malariapillen zijn dus aan te raden. Het kraanwater is niet drinkbaar.

Telecom en communicatie


Mobiel bellen met een Nederlandse telefoon is mogelijk (dualband). Collect call bellen is mogelijk (800 11 310). Als u van Venezuela naar Nederland wilt bellen, toetst u 0031, daarna het netnummer zonder de 0, gevolgd door het abonneenummer. Het landnummer van Venezuela is 0058. In de toeristische plaatsen zijn internetcafes te vinden.

{{mapsController.name}} op de kaart