Informatie over Verenigde Arabische Emiraten

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten. De Verenigde Arabische Emiraten is de naam van een land in het Midden-Oosten, dat op het Arabisch schiereiland aan de Perzische Golf ligt. Wie op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten gaat, zal genieten van de prachtige stranden, de vele duikmogelijkheden en de verschillende golfbanen. Daarnaast staat het land zowel bekend om zijn fraaie moskeeën als vanwege het bruisende nachtleven van de miljoenenstad Dubai. Wilt u verblijven in een veelzijdig land in de woestijn? Boek dan eens een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten!

Gelegen in het Midden-Oosten

De bekendste lidstaten van de Verenigde Arabische Emiraten zijn Abu Dhabi en Dubai in het westen van het land. Genoemd van west naar oost zijn er ook nog de vijf emiraten Sharjah, Ajman, Umm Al Qaiwain, Ras Al Khaimah en Fujairah. De hoofdstad van het land is Abu Dhabi , gelegen aan de Perzische Golf. Tijdens een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven de meeste toeristen hier of in de grotere stad Dubai.

Mooie zandstranden: kiest u voor rust of gezelligheid?

Met name aan de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten en rond de steden Abu Dhabi en Dubai zijn aantrekkelijke zandstranden te vinden. De verschillen tussen de stranden zijn groot, zodat u tijdens uw vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten kunt kiezen om op een toeristisch strand te relaxen of de minder commerciële stranden op te zoeken. U bepaalt zelf waar uw voorkeur naar uit gaat. Veel toeristenhotels beschikken overigens ook over een privéstrand speciaal voor hun gasten.

Een warm woestijnklimaat

In het binnenland van de Verenigde Arabische Emiraten ligt een van de grootste woestijnen ter wereld. Het land heeft dan ook een woestijnklimaat, met temperaturen tussen 35 en 45 graden Celsius in de lente- en zomermaanden. De beste tijd om voor uw vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten te gaan, is daarom in de periode van november tot en met maart. De maximumtemperatuur bedraagt dan zo'n dertig graden Celsius. In de avond en nacht kan het flink afkoelen.

Invloeden uit Arabië, Azië en Afrika

De Verenigde Arabische Emiraten zijn gefundeerd op islamitische normen en waarden met invloeden uit Arabië, Azië en Afrika. Er zijn tal van architectonische hoogstandjes te bewonderen in dit land. Tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden behoort de Sjeik Zayedmoskee in Abu Dhabi, de grootste moskee van het land en zelfs een van de grootste moskeeën ter wereld. Daarnaast beschikt het land ook over een groot aantal torenhoge gebouwen en niet te vergeten het opmerkelijke palmeiland voor de kust van Dubai.

Veel mogelijkheden om te duiken en te golfen

Hoewel in de Verenigde Arabische Emiraten uitstekend kan worden gedoken, staat het land vooral bekend om de diverse golfbanen die rond Abu Dhabi en in de woestijn zijn aangelegd. In de uitgestrekte woestijn zijn tevens woestijnsafari's mogelijk. Aan werkelijk iedereen wordt gedacht, want voor skiliefhebbers is er op vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten een grote skihal. Op uitgaansgebied heeft vooral Dubai talloze bijzondere, westerse nachtclubs en discotheken. Gegarandeerd dat u zich daar prima zult vermaken!

{{mapsController.name}} op de kaart