Informatie over Vietnam

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Vietnam

Vietnam is een toeristische bestemming die in Nederland zeer snel aan populariteit wint. Als gevolg van de nasleep van de Vietnam Oorlog en het rigide beleid van de Vietnamese overheid werd het land in de jaren zeventig en tachtig nauwelijks door buitenlanders bezocht. De liberalisering die in het begin van de jaren negentig is ingezet maakte het echter makkelijker het land te bezoeken. Vanwege het lage niveau van de toeristische voorzieningen is Vietnam vooralsnog echter vooral een bestemming voor de avontuurlijke reizigers.

Geografie


Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, in het westen door Laos en Cambodja, terwijl de Zuid-Chinese Zee het zuiden en oosten van het langgerekte land omspoelt.

Historie


De Vietnamese cultuur is een samenstelling van vele etnische groepen zoals de Cham, de Khmer, de Muong, de Hmong en de Chinezen. Het land voert zijn geschiedenis terug op de beschaving van de Hung-koningen, ongeveer 4.000 jaar geleden. Klassieke kloosters en pagodes tonen de sterk boeddhistische traditie. In de negentiende eeuw werd Vietnam een Franse kolonie. Na de Tweede Wereldoorlog werd de onafhankelijkheidsbeweging in Vietnam sterker. Vanwege haar communistische oriëntatie werd zij hardhandig gedwarsboomd. De Verenigde Staten wierpen zich op als verdedigers van het ‘vrije westen’, hetgeen tot een grootschalige oorlog escaleerde, die ook in het westen in veel landen protesten uitlokte. Uiteindelijk bleken de Vietnamese guerrillatactieken sterker dan het geavanceerde Amerikaanse materieel. In 1975 veroverde de Vietnamese guerrilla’s heel Vietnam en werd in dit land een socialistische republiek uitgeroepen.

KlimaatVietnam is een tropisch land dat door de moesson wordt beïnvloed. In het noorden zijn april tot september de warmste maanden en loopt het regenseizoen van april tot oktober. De maanden van november tot januari zijn droog en aangenaam. Tussen januari en maart dalen de temperaturen overdag naar 15 tot 20 graden. In het zuiden is het over het algemeen warmer. Hier zijn maart tot mei de warmste maanden met dagtemperaturen die oplopen tot 35 graden. Mei tot november zijn hier de maanden waarin het regelmatig regent, terwijl het in de maanden van december tot februari gewoonlijk droog en aangenaam is.

Economie


Landbouw is het meest vertolkte beroep in Vietnam. Voornamelijk wordt er rijst verbouwd. Ook de visserij en de aquacultuur zijn zeer belangrijke industrieën in Vietnam. Tegenwoordig is toerisme ook een belangrijke inkomstenbron.

Toerisme Vietnam

 

Populaire steden/gebieden


De populairste steden van Vietnam zijn Hano, Da Nang en Ho Chi Minh City. De meest bereisde gebieden zijn Saigon en de Marmerbergen. Tevens zijn de stranden bij Nha Trang zeer populair.


Stranden


Zandstrand.

Natuur


In Vietnam komen vele diersoorten voor. U kunt bijvoorbeeld de volgende dieren in het wild tegenkomen op uw reis zoals tijgers, neushoorns, apen, krokodillen, olifanten en schildpadden. Door het vochtige klimaat in Vietnam leven er veel insecten. Vietnam kent qua natuur ook vele soorten. Zo zijn er alleen al 800 verschillende boomsoorten. Door het vochtige klimaat zijn er regenwouden en moerassen te over in Vietnam.

Cultuur


De officiële taal in Vietnam wordt Kinh genoemd. Er zit echter verschil in dialect tussen de verschillende regio’s. Onder de minderheden worden vele verschillende talen gesproken. Ook zijn Laotiaans en Khmer een gesproken taal in delen van Vietnam. Chinees is de meest gesproken niet Vietnamese taal. Voor de Vietnamezen zijn er vier grote religieuze en filosofische stromingen bepalend. Deze zijn taoïsme, christendom, boeddhisme en confucianisme. Het taoïsme, confucianisme en boeddhisme zijn drie geloven die in elkaar verweven zijn in het Tam Gaio. In Vietnam speelt voornamelijk het bijgeloof en ook het geloof een hele belangrijke rol in het dagelijkse leven van haar inwoners.

Tradities en souvenirs


De volgende dingen zijn typische Vietnamese souvenirs die u tegen kunt komen op uw reis in Vietnam: handwerken als lakwerk, beschilderde zijde, borduurwerk, aardewerk en voorwerpen van rotan en bamboe. Ook op de markt kunt u terecht voor uw souvenirs. Zo hebben ze hier bijvoorbeeld groene en zwarte thee, koffie en specerijen.

Lokale keuken


De lokale keuken van Vietnam staat bekend om zijn simpele gerechten. De Vietnamezen maken voornamelijk hun eten van wat ze op het land verbouwen. Zo wordt bijvoorbeeld De Pho als ontbijt, lunch en avondeten gegeten. Omdat rijst één van de belangrijkste producten in Vietnam is, ziet u dat ook terug in de keuken. Zo is er een keur aan verschillende soorten rijstschotels te vinden in de restaurants. De Vietnamese keuken heeft ook gerechten die wij in Nederland niet kennen. Zo houden de Vietnamezen namelijk graag van gestoofde hond! Het bekendste gerecht uit Vietnam is zonder twijfel de Vietnamese loempia.

Classificatie accommodaties


Vietnam heeft geen officieel classificatiesysteem.

Vervoer


De nationale luchtvaartmaatschappij is Vietnam Airlines. Wanneer u naar Vietnam reist, zal u meestal een overstap moeten maken op Bangkok. In Vietnam is het niet aan te raden om zelf met de auto te rijden door de minder goede wegen. Wel kunt u het land ontdekken per trein. Deze rijdt van Ho Chi Minh Stad naar Hanoi. Deze treinverbinding dateert nog uit de Franse tijd. In de steden kunt u gebruik maken van de taxi of de fietstaxi.

Grensformaliteiten


Voor reizen naar Vietnam dient u in bezit te zijn van een paspoort die nog 6 maanden geldig is bij aankomst van uw reis. Ook dient u voor verblijf in Vietnam een visum aan te vragen bij de Vietnamese ambassade in Nederland.

Prijsniveau


In Vietnam liggen de prijzen lager dan in Nederland. Voor diensten is er meestal geen fooi bij inbegrepen. Er wordt dan ook gerekend op een fooi van 10 à 15%.

Gezondheid


Aangeraden worden vaccinaties tegen dtp (difterie, tetanus, polio), hepatitis A en malaria. Doordat er zoveel muggen voorkomen in Vietnam is een malariakuur voor uw reis ook zeker aan te raden. Als men uit een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht. Voor een persoonlijk advies en/of vanwege gewijzigde omstandigheden in het land is het aan te raden om tijdig contact op te nemen met GGD of huisarts. Het kraanwater is niet drinkbaar.

Telecom en communicatie


Mobiel bellen vanuit Vietnam is mogelijk. Als u van Vietnam naar Nederland wilt bellen, toetst u 0031, daarna het netnummer zonder de 0, gevolgd door het abonneenummer. Het landnummer van Vietnam is 0084.  U kunt er rekening mee houden dat voor bellen vanuit de hotels een toeslag berekend zal worden. In de grote steden van Vietnam zijn enkele internetcafés te vinden.

{{mapsController.name}} op de kaart