Informatie over Zweden

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Zweden

Het grootste land van de Scandinavische schiereilanden is Zweden. Met haar mix van Middeleeuwse straatjes en moderne winkelcentra staat Zweden garant voor een veelzijdige vakantie.

Fascinerend land met veel rust en ruimte


Het landschap in Zweden is fascinerend met veel rust en ruimte. De natuur kan spectaculair zijn en nodigt uit tot avontuur. Het is in Zweden nergens druk. U kunt eindeloos blijven zwerven met de auto, fiets of te voet. Zweden grenst in het westen aan Noorwegen, in het noorden aan Finland, in het Oosten aan de Baltische Zee en de Botnische Golf en in het zuiden aan de Oostzee.

Zweden is elf keer groter dan Nederland maar telt slechts negen miljoen inwoners. In het noorden liggen de groten steden, op Östersund na, langs de kust.

Uitgestrekte stranden


Zweden ligt erg noordelijk, maar laat dat u er niet van weerhouden er voor een zon-zee-strandvakantie naartoe te gaan. Langs de west- en oostkusten van Zuid Zweden liggen de uitgestrekte stranden. U kunt daar heerlijk zonnen. De rotsen bij de scherenkusten zijn ook warm genoeg.
De stranden langs de Botnische Golf zijn tevens erg fijn. De oostelijke ligging en het ondiepe water warmt snel op in de zomer.

Gematigde klimaatzone en een gevarieerde natuur


Het land heeft een gematigde klimaatzone in het zuiden en een subarctische in het noorden.
Zweden ligt in het zuiden en oosten van het Scandinavische schiereiland. Zweden bestaat voor twee derde uit bossen.
De rivieren in het noorden worden benut voor de opwekking van energie.
Landbouw is in Zweden mogelijk in het morenen landschap in het zuiden. De natuur, de mensen, Stockholm en de historische gebieden trekken veel toeristen.

De natuur in Zweden varieert veel. Tussen het heuvelachtige laagland in Skåne en de woeste bergwereld van Lapland vindt u elk denkbaar landschapstype. De natuur van Zweden wordt beschermd in 28 nationale parken.
Erg bijzonder is de natuur van de twee Oostzee-eilanden Öland en Gotland. De kalkrijke bodem zorgt ervoor dat de flora goed groeit. Dat kunt u onder andere terugzien aan de meer dan 30 soorten orchideeën.

Nationale parken en geschiedenis


De grote nationale parken in Zweden zijn de laatste wildernissen van Europa waar de natuur zelf het leven bepaalt.
De hoofdstad Stockholm is misschien wel de mooiste hoofdstad van Europa. Het ligt prachtig aan het water.
Alle bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Wij raden u aan om Hansestad Visby op Gotland te bezoeken. Het ziet er erg middeleeuws uit.

In Zweden is door de geschiedenis veel te zien. Breng, als u tijd heeft eens een bezoekje aan het koningsgraf in Kivik en de runensteen op Fröso.
Erg bijzonder zijn de vele 16e- en 17e middeleeuwse kastelen in het zuiden en midden van Zweden.

Uit de Vikingtijd zijn duizenden runenstenen bewaard gebleven. De (kunst)musea van Göteborg en Stockholm bieden een compleet overzicht van de Zweedse kunst.Attractieparken en modestad


In zweden zijn veel attractie- en themaparken te vinden. De bekendste zijn pretpark Liseberg in Göteborg en Gröna Lund in Stockholm.

Kinderen hoeven zich in Zweden niet te vervelen. Naast de vele pretparken kan uw kind zich ook vermaken bij de riddertoernooien die in het zomerseizoen plaatsvinden bij de kastelen in Gripsholm en Glimmingehus.
De openluchtmusea zijn leuk voor jong en oud.

Buiten de grote steden van Zweden zult u weinig kroegen, discotheken en nachtclubs tegenkomen. Hetzelfde geldt voor theaters en concertzalen. De afstanden in het land zijn soms enorm.
In het zomerseizoen kunt u openluchtvoorstellingen bezoeken. Ondanks dat deze voorstellingen in het Zweeds worden opgevoerd zijn ze ook voor toeristen erg interessant.
Stockholm staat bekend als modestad. U vindt er grote moderne warenhuizen, modieuze boetieks en in grote plaatsen zijn marktjes te vinden.
Typische souvenirs van het land zijn handgeblazen en beschilderd glaswerk, kristal, keramiek, staal en zilver, houtsnijwerk en hand gebreide truien. Altijd leuk om cadeau te krijgen!

{{mapsController.name}} op de kaart