Informatie over Zwitserland

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Zwitserland

Pittoreske vakantie in Zwitserland. Op vakantie naar Zwitserland betekent genieten van hoge bergen, prachtige dalen, grote meren en pittoreske dorpjes. Zwitserland is een bergsportland bij uitstek. Wandel door bloemrijke dalen in het voorjaar, op groene berghellingen in de zomer en door bossen met rijke herfsttinten in het najaar. In de wintermaanden is het een heerlijke plek om te skiën, te snowboarden of te langlaufen. Even genoeg van de natuur? Ook op cultureel gebied is er genoeg in Zwitserland te beleven.

Centraal in Europa gelegen

Zwitserland ligt in het midden van Europa en wordt omringd door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en het kleine Liechtenstein. De Alpen en de Jura zijn de belangrijkste berggebieden. De Dufourspitze is met 4634 meter de hoogste alpentop. In het dichtbevolkte noorden en midden van het land is het relatief wat vlakker. Door zijn centrale ligging kunt u zowel per vliegtuig, met de trein als met de auto op vakantie naar Zwitserland. Van Utrecht naar Luzern is het 800 kilometer. Belangrijke vliegvelden zijn die van Genève en Zürich.

Stranden bij diverse meren

Het zal duidelijk zijn dat het bergachtige en centraal in Europa gelegen Zwitserland geen plek is waar u voor een strandvakantie heen gaat. Maar dat wil niet zeggen dat er geen strand te vinden is. Onder andere langs het Meer van Genève, het Meer van Luzern en het minder bekende Vierwoudstedenmeer liggen fijne zandstrandjes.

Het weer in Zwitserland

Dankzij het landklimaat en de hoge bergen leent Zwitserland zich voor vakanties het hele jaar door. In de winter op vakantie naar Zwitserland betekent skiën en langlaufen; in de rest van het jaar is het een heerlijke bestemming om te wandelen en te fietsen. In de zomer zijn de temperatuurverschillen groot, met aangename temperaturen in de valleien en met temperaturen tot onder nul op plekken waar de eeuwige sneeuw ligt. Waar Zwitserland aan Italië grenst, wordt het klimaat zachter.

Cultuur en natuur

Tijdens uw vakantie in Zwitserland zult u ongetwijfeld genieten van de uitgestrekte bossen, de prachtige meren en de grote rijkdom aan planten en bloemen. Het Aletschwoud staat – mede dankzij zijn bijzondere gletsjer – op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het grote Bodenmeer loopt door tot in Duitsland en Oostenrijk. In de valleien en tegen berghellingen liggen pittoreske dorpjes en steden, waarvan velen hun oude kern met historische gebouwen en kerken behouden hebben. Zürich is een stad met vele theaters en musea. Winterthur staat bekend als museumstad met maar liefst 17 musea. In verschillende steden vinden jaarlijks terugkerende evenementen en festivals plaats, waaronder het filmfestival van Lausanne. Ook in het Franstalige Genève bruist het van de (muzikale) activiteiten.

Ideaal voor bergsport

Zwitserland is bij uitstek een land voor bergsporters: van wandelen en klimmen tot langlaufen en skiën. Malbun-Steg is het grote skigebied bij Zürich; hier ligt ook een snowboardpark. In het hart van Zwitserland liggen de skigebieden Panoramawelt bij Lungern en Engelberg. Bij de laatste ligt een langlaufgebied met verschillende pistes. Op de meren wordt intensief de watersport beoefend. U heeft voldoende uitgaansmogelijkheden tijdens uw vakantie in Zwitserland. De Zwitsers houden van lekker eten. Probeert u bijvoorbeeld eens een echte kaasfondue tijdens uw vakantie in Zwitserland.

{{mapsController.name}} op de kaart