checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
17 november 2020

5x dit moét je doen op Gran Canaria

Ga jij binnenkort naar Gran Canaria? Of misschien wil je wel naar de Canarische Eilanden op vakantie, maar kan je maar niet beslissen welk eiland het wordt. Wij gaan voor Gran Canaria! Vakantie vieren kan je hier sowieso. Op je strandbedje met een cocktail uiteraard, maar mocht je je vervelen.. Er is genoeg te doen. Wij geven je vijf tips!
1. Wandel naar Roque Nublo

Ooit wel eens van de Wolken Rots, oftewel Roque Nublo, gehoord? Het is een prachtig hoge monoliet op 1813 meter hoogte en een echte blikvanger op Gran Canaria. Wandelen naar deze mooie rots mag dan ook echt niet ontbreken in deze lijst. Maak je klaar voor een wandelroute van circa 5 kilometer en adembenemende uitzichten op de top. Succes gegarandeerd.
2. Dolfijnen spotten op de Atlantische Oceaan

Laten we niet vergeten dat je op vakantie bent op een eiland! Met overal zee om je heen, kan een boattrip natuurlijk niet ontbreken. Spot talloze dolfijnen en heel misschien zelfs walvissen… Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je dat niet gauw vergeet!
3. Ga zonnebaden op Playa de Las Canteras

Playa de Las Canteras, hét strand van Gran Canaria, of misschien zelfs wel Europa. Meer dan twee kilometer goudgeel zandstrand, een rustige zee en zelfs zones om te snorkelen. Even genoeg van het zonnebaden? Dan kan je altijd nog gaan slenteren over de levendige boulevard direct aan het strand.
4. Rij naar Pico de las Nieves

Heb je een huurauto? Rij dan naar Pico de las Nieves, het hoogste punt van Gran Canaria. De rit op zich is al een ware attractie, het binnenland van Gran Canaria verschilt namelijk enorm met het leven aan de kust. In het binnenland vind je bossen, valleien, ravijnen, stuwdammen en nog veel meer, even heel wat anders dan die prachtige goudgele stranden aan de kust. En het fijne is dat het niet uitmaakt waar je je bevindt op Gran Canaria, Pico de las Nieves ligt namelijk precies in het midden!
5. Ga feesten in Playa del Ingles

Dé plek om een feestje te vieren op Gran Canaria is het levendige Playa del Ingles. Hier kan je je ’s nachts goed vermaken, met talloze bars en natuurlijk het bekende Yumbo Center. Met spetterende avondshows en maar liefst vier verdiepingen vol met winkels, restaurants, cafetaria's, disco's en bars kom jij de avond wel door!
Ga je mee naar Gran Canaria? Bekijk nu ons vakantieaanbod op Gran Canaria.