checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
25 april 2013

De ligbeddenrace, wie kent het niet?

Toeristen die handoekjes leggen op de ligbedden bij het zwembad… het is bijna een cliché. Al jaren komt dit voor en daarom vond ons zusterbedrijf  HolidayCheck dat het tijd was voor een enquête: ‘Vertel eens met je hand op het hart! Heb je weleens een stoel gereserveerd bij het zwembad?’ In een mum van tijd waren er meer dan 3.700 reacties.

Het resultaat:

De meerderheid van de toeristen reserveert daadwerkelijk een ligbed door het plaatsen van handdoeken en andere zwemspullen. Bijna een kwart van de respondenten (22,8%) gaf toe dat ze hun plekje bij het zwembad nog vóór het ontbijt innemen. 24,5% van de respondenten reserveert pas een bedje wanneer er bij het zwembad minder ligbedden zijn dan vakantiegangers. Nog een stap verder gaat 4,6% van de respondenten.  Zij geven de badmeester een goede fooi zodat hij de gewenste ligbedden voor de gehele vakantieperiode vrij houdt. Een tactiek die bij mij voorheen nog onbekend was!

Slechts 2% heeft een andere vorm van ochtendgymnastiek uitgeprobeerd, maar ook zij kwamen tot de volgende conclusie: eens en nooit weer! Minstens 46,2% van de respondenten beweert dat een ligbed reserveren niet in hun opkomt. 

Het lijkt erop dat er voor het reserveren van een ligbed een juiste tactiek nodig is. De toerist moet dan ook vroeg in de ochtend een sprintje trekken om de voorste ligbedden aan het zwembad te kunnen bemachtigen. Bent u nog onervaren op het gebied van ligbedden inpikken, bekijk dan de onderstaande video voor professionele tips.